БСП в редовното правителство повиши доходите на българските граждани, актуализира

...
БСП в редовното правителство повиши доходите на българските граждани, актуализира
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Отново ще предложим политики за вдигане на доходите

" Българска социалистическа партия в постоянното държавно управление увеличи приходите на българските жители, актуализира пенсиите, усили детските надбавки и обществената поддръжка за младите фамилии и за децата. " Това съобщи лидерът на листата на " Българска социалистическа партия за България " в 24 МИР - София Георги Свиленски в ефира на БТВ.
По време на избирателен спор той изясни по какъв начин може да бъде преборена инфлацията: " Трябва да се постави таван на цената на главните артикули, както направиха редица европейски страни досега. Това е единствената работеща мярка, която може да бъде наложена незабавно и ще даде резултат ", безапелационен бе той. И добави, че също по този начин би трябвало да се възстановят селското стопанство, производството на зеленчуци и плодове, както и отглеждането на животни.
Свиленски даде образец със обстановката във Франция, Испания, Португалия, Черна гора, Сърбия, Словакия, Северна Македония и Турция, където има таван на цените и няма празни лавици в магазините.
Социалистът уточни какво ще направи Българска социалистическа партия за младежите: " До 26 години освобождение от налог общ приход. Предлагаме 600 лв. при раждане на първо дете, 1200 при второ, 1700 при трето. Предлагаме 350 лв. помощ за всеки възпитаник. Всичко това е изчислено и обезпечено ". Тези политики партията към този момент ги е предложила и още веднъж ще ги предложи в бюджета за 2023 година За пенсионерите Българска социалистическа партия ще упорства за преизчисляване на пенсиите със средноосигурителен приход - 2021 година
По тематиката за енергетиката Георги Свиленски съобщи: " Ако преди 6 години Борисов не беше спрял плана АЕЦ " Белене ", в този момент щяхме да имаме атомна електроцентрала и на ниска цена ток. Българската страна би трябвало да си приключи плана с двата български реактора, които са купени и ги имаме. Остава да бъдат платени 6 милиарда и ще стане за 6 години ", изясни той и добави, че двата нови реактора, които предложиха от ГЕРБ, ще станат след 30 години и ще костват 30 милиарда лв..
По думите му друга огромна тематика, която тормози българските жители, е войната и заплахата България да бъде въвлечена в нея. " Това може да стане, като даваме военна помощ и не дай си боже - военнослужещи ". Социалистът уточни какво би трябвало да се направи - договаряния, спокойно решение на спора и преустановяване на войната. " Това, което предлага китайският проект с 12 ограничения, който се поддържа към този момент от Макрон и от немския канцлер. С решението си Европейски Съюз да изпрати 1 млн. патрона, няма да реализират мир ", безапелационен бе Свиленски.
" ГЕРБ и ПП-ДБ са едно и също. Те желаят 3% недостиг, не желаят повишение на приходите, на пенсиите, не желаят таван на цените. Алтернативата на това е Българска социалистическа партия - ние споделяме таван на цените, повишение на приходите ", уточни социалистът.
Българска социалистическа партия сподели в последните парламенти, че може да приказва, че е най-диалогичната партия. " Затова сме търсени от всички политически сили - тъй като изслушваме, даваме оферти, даваме решения. Когато Българска социалистическа партия взе участие в ръководството, има и растеж на приходите, и на пенсиите, и обществена политика - такава, каквато желаят българските жители ", уточни Свиленски. Кого биха подкрепили след изборите, ще стане ясно от вътрешнопартийно допитване до всички членове на партията.
На финала Георги Свиленски се обърна към българските жители: " Ако желаете България да не бъде въвлечена във война, инфлацията да бъде овладяна, посредством таван на цените. Ако желаете да бъде непокътнато българското семейство и да не бъде въведена джендър идеологията в българското обучение, гласувайте за " Българска социалистическа партия за България " с номер 1 ".>  >  
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР