БСП - София призовава за забрана на Луковмарш. Това каза

...
БСП - София призовава за забрана на Луковмарш. Това каза
Коментари Харесай

Калоян Паргов: БСП – София призовава за забрана на Луковмарш

Българска социалистическа партия - София приканва за възбрана на Луковмарш. Това сподели в декларация от името на групата на социалистите Калоян Паргов при започване на днешната сесия на Столичния общински съвет.

Той изясни, че е прелестно сюрпризиран от позицията на ГЕРБ, показана от ръководителя на групата Малина Едрева, че след повече от 10 години в Столичния общински съвет най-сетне ГЕРБ се причисли към европейската и демократична линия, с която се осъждат обществено фашистките прояви.

„ Поздравление за еволюцията на ГЕРБ и на кмета Фандъкова ", съобщи Паргов и добави, че от 2003 година до момента Българска социалистическа партия - София неведнъж е призовавала институциите да подхващат нужните дейности, с цел да се предотврати провеждането на парада на омразата Луковмарш, който тази година ще бъде на 13 февруари.

„ Ние, столичните социалисти, сме уверени, че е голяма неточност да се допусне провеждането на това шествие и ще поздравим, за следващ път, всички институции, които се ангажират с ярка позиция и дейности във връзка с неговото въздържане. Такива шествия, с присъединяване на поддръжници на един човеконенавистен режим и с една идеология, която символизира най-мрачните моменти на европейската история през 20 век, е позор за една европейска столица ", посочи ръководителят на групата на „ Българска социалистическа партия за България " в СОС.

По думите му българското общество би трябвало да отстоява споделените полезности на Европейския съюз, измежду които са заклеймяването на екстремизма, фашизма, расизма, ксенофобията, антисемитизма и всички други форми на дискриминация - нещо, което Българска социалистическа партия и в частност Софийската организация от дълго време са създали.

Паргов подчертава, че българските институции са призвани да отстояват спазването на законите в страната.

„ Българска социалистическа партия - София приканва за възбрана на сходен тип придвижвания, дейности и демонстрации, основани на расова, етническа, религиозна непоносимост и антисемитска агитация ", безапелационен бе Калоян Паргов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР