БСП ще внесе в понеделник вота на недоверие към правителството

...
БСП ще внесе в понеделник вота на недоверие към правителството
Коментари Харесай

БСП внася вота на недоверие към правителството

Българска социалистическа партия ще внесе в понеделник вота на съмнение към държавното управление поради ”провал в политиката в региона на околната среда и водите “. Според Българска социалистическа партия ръководещите не са подхванали ограничения, с цел да се оправят с мръсния въздух, водната рецесия и боклукът от Италия.

От Движение за права и свободи оповестиха, че ще поддържат левицата. Двете партии разполагат с общо 104 депутатски гласа. За да бъде сполучлив вотът обаче, се нуждае от поддръжката на 121 народни представители.

Изходът му зависи от решението на партия " Воля " и на депутатите от " Атака ". Очаква се те да разгласят по какъв начин ще гласоподават по-късно тази седмица, само че предварителните сигнали са, че няма да поддържат вота.

Това е четвърти избор на съмнение за третия кабинет на Бойко Борисов. Предишните три бяха за провали в областта на опазването на здравето, сигурността и корупцията. Всички се оказаха несполучливи, а гласуванията приключиха с повече от 130 гласа за ръководещите.

В понеделник Българска социалистическа партия ще продължи и консултациите с партиите отвън ръководството. съвещания. Българска социалистическа партия предложения за диалог и извънпарламентарните партии АБВ, ”Движение 21 “ и обединението ”Демократична България”.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР