БСП ще влезем в парламента абсолютно подготвени какво да се

...
БСП ще влезем в парламента абсолютно подготвени какво да се
Коментари Харесай

Нинова пред КНСБ: БСП предлага енергиен фонд в помощ на бизнеса и социално слаби семейства

" Българска социалистическа партия ще влезем в Народното събрание безусловно готови какво да се прави от първия ден ". Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след среща с представители на синдиката КТ " Подкрепа ". Тя изясни, че предвид на връхлитащата ни обществена, икономическа и енергийна рецесия левицата е подхванала поредност от срещи с браншови организации, синдикати и работодателски организации за търсене на решения.
Нинова съобщи, че проблемите са ясни и констатирането им не е задоволително. " Готвим се за съответни решения, по съответните въпроси, влизайки в Народното събрание. Притесняваме се, че Народното събрание ще се образува първата половина на ноември и няма да има задоволително време до края на годината да се одобри бюджета за 2022 година ", изясни водачът на българските социалисти. Тя изрази желанието на Българска социалистическа партия като парламентарна група да влезе безусловно готова с решения по основни въпроси.
Корнелия Нинова разясни, че левицата работи в две направления. На първо място тя уточни проекта за първите 100 дни - какво би трябвало да предприеме Народното събрание и вероятно бъдещото държавно управление. " На всички ни е ясно, че предстоят и тежки диалози за сформиране на кабинет в последните дни на годината ", добави Нинова. Второто, в по-средносрочна рамка, съгласно нея, е Бюджет за 2022 година " Ние имаме своите хрумвания, само че желаеме да ги обсъдим с браншовите организации, синдикатите и работодателите, както и да получим от тях оферти по какъв начин те виждат решаването на съответните проблеми ", акцентира тя.
Корнелия Нинова уточни като главен казуса с покачването на цените - и на енергоносителите, оттова на всички артикули и услуги, увеличаващото се неравноправие и беднотия, и нужните от страна на страната ограничения за подкрепяне на все по-голям брой български жители.
" Трябва още в първите дни на идващия парламент и договарянията за държавно управление да сложим въпроса за една действителна мярка, която може да докара до понижаване на цените - понижаване на Данък добавена стойност на енергоносителите ", акцентира водачът на Българска социалистическа партия. Тя добави, че тази процедура се ползва към този момент в много европейски страни.
На второ място Нинова сложи понижаване на Данък добавена стойност на храните от дребната кошница, с което да се помогне на доста семейства и фамилии. " Държавата да се ангажира с 200 kWh сила, която да бъде обезпечена на обществено бедните фамилии през зимата, както и да не им се стопира токът, в случай че не си платят сметките ", означи тя на трето място.
Корнелия Нинова разяснява, че Българска социалистическа партия има една концепция, която до момента не се е прилагала, за която е намерила схващане в първия диалог - в бюджета за следващата година да се заложи една сума, която да бъде в енергиен фонд, в който да се акумулират средства от свръх облагите от производителите и търговците на сила сега, както да се влагат и държавни средства. " Този фонд следва да се употребява за подкрепяне на стопанската система и бизнеса, както и на обществено слаби фамилии ", конкретизира ръководителят на Българска социалистическа партия
Нинова разгласи, че от КТ " Подкрепа " са дали концепция, която следва да бъде разисквана: да се потърси метод за заледяване на заплащанията по излъчванията за 6 месеца, с цел да може през това време да се повлияе и да се контролират цените.
Нинова изясни, че срещата е била извънредно потребна и измежду обсъжданите тематики са били запазването на работните места в тази обстановка и по какъв начин да се помогне на бизнеса, с цел да се реализира това. " Обсъдихме и разновидности за минимална работна заплата, която да се заложи в бюджета за 2022 година, все основни моменти от бюджетната процедура ", сподели още тя. Лидерът на Българска социалистическа партия акцентира, че това е извънредно значима тематика, през която минават всички политики в страната. " Особено е значимо в тази тежка обстановка всички политически субекти, изключително тези, които се чака да влязат в Народното събрание, да сме безусловно готови безусловно от първия ден. Веднага би трябвало да се сложат на масата оферти, законодателни промени, законодателни промени ", безапелационна бе тя.
Нинова напомни печалния опит от 46-то Народно заседание от закъснение на тези решения, от основаване на комисиите в Народното събрание и комплицираните диалози за сформиране на кабинет. " Това беше изгубено време, което този път нямаме. Не можем да оставим страната и народа си в тези тежки рецесии. Искаме посредством тези оферти, които обсъждаме в този необятен формат, да дадем непоклатимост на България и сигурност на фамилиите, и семействата през зимата ", заключи Корнелия Нинова.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР