БСП ще отбележи 131-годишнината от началото на организираното социалистическо движение

...
БСП ще отбележи 131-годишнината от началото на организираното социалистическо движение
Коментари Харесай

БСП ще отбележи 131 години на Бузлуджа на 30 юли

Българска социалистическа партия ще означи 131-годишнината от началото на проведеното социалистическо придвижване в България и провеждането на Бузлуджанския организационен конгрес на Българска социалистическа партия. Празникът на Българската социалистическа партия ще бъде маркиран на 30 юли 2022 година , оповестяват от пресцентъра на левицата. 

Честванията ще стартират още на 29 юли (петък) в Стара Загора, където от 15:00 ч. в заседателната зала на хотел „ Верея ” ще се организира конференция и флашмоб на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия. От 18:00 ч. На Паметника на свободата на връх „ Шипка “ ще се организира обред за поднасяне на венци и цветя в чест на боевете при Шипка по време на Руско-турската война (1877-1878) и на 144-ата годишнина от Освобождението на България.

Празненствата на 30 юли стартират от 10:30 ч. на историческата поляна , където ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд. По същото време на сцена на историческата поляна стартира първата част от художествената стратегия, със специфичното присъединяване на Миро, Владо Димов и Цветан Бонев.

От 11:30 ч. до 12:30 ч. е очакван народен политически протест на левицата, на който по традиция послание към присъстващите ще направи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

В 12:35 ч. на сцената стартира втората част от художествената стратегия, с присъединяване на Виво Монтана и Лилия Андонова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР