БСП сезира главния прокурор за изнесените факти за безстопанственост, корупция,

БСП сезира главния прокурор за изнесените факти за безстопанственост, корупция, ...

Нинова: Сезираме Гешев за изнесените факти във ВиК сектора от министър Димитров.

БСП сезира главния прокурор за изнесените факти за безстопанственост, корупция, престъпно бездействие и умишлени действия на министри, областни управители и кметове, касаещи напоителни системи, язовири, ВиК инфраструктура, пречиствателни станции, съобщи лидерът на българските социалисти .
Реакцията на БСП е само ден след като министърът на околната среда и водите Емил Димитров изнесе по време на петъчния парламентарен контрол скандални факти във ВиК сектора. Той предупреди, че те ще доведат до водна криза в страната и водни бунтове.

Емил Димитров - Ревизоро: Бургас може да остане без вода Емил Димитров - Ревизоро: Бургас може да остане без вода
Бургас може да остане без вода през следващата година, защото язовир "Камчия" е празен, съобщи от парламентарната трибуна министърът на...
„Водата е национално богатство и въпрос на национална сигурност“, написа Корнелия Нинова и уточни: „Сезираме главния прокурор за изнесените факти.
Ще му предоставим стенограмата от заседанието, за да започне проверка за евентуални извършени престъпления от министри, от областни управители и кметове, както и от самия премиер Борисов за неупражнен контрол“.
Веднага след изложението на министър Димитров със силно смущаващите данни за ВиК сектора, лидерът на левицата в парламента Корнелия Нинова заяви от трибуната:
„Чухте най-вярната и безкомпромисна оценка на управлението на Бойко Борисов. Въпросите за въздуха, чистата вода и храна са въпроси за здравето на нацията“.

Вкара ли Ревизоро прокуратурата в правителството? Вкара ли Ревизоро прокуратурата в правителството?
Станахме свидетели на най-доброто изпълнение досега на екоминистъра Емил Димитров – Ревизоро. Вчера от трибуната на парламента то...
Още:

Източник: actualno.com