БСП се връща на масата за преговори за правителство, когато

...
БСП се връща на масата за преговори за правителство, когато
Коментари Харесай

Нинова не отстъпва, а Кирил Петков продължава диалога

Българска социалистическа партия се връща на масата за договаряния за държавно управление, когато " Продължаваме промяната " предложи различен претендент за министър председател вместо Кирил Петков. Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след среща с премиера в оставка Кирил Петков в Народното събрание. " За левицата това е неприемлива кандидатура ", безапелационна бе тя. Нинова разясни, че Петков е срещнал парламентарната група с целия развой за решението за изпъждане на съветските дипломати - кой е взел участие. Но това не трансформира по никакъв метод позицията на Българска социалистическа партия.

Корнелия Нинова отхвърли да дава отговор на въпроси на публицисти и се прибра в стаята на ПГ на Българска социалистическа партия.

Стана ясно, че се събира изпълнителния съвет на " Продължаваме промяната ", с цел да обсъдят днешните диалози по тематиката.
 Кирил Петков за решението на Българска социалистическа партия: Утрото е по-мъдро от вечерта
Кирил Петков за решението на Българска социалистическа партия: Утрото е по-мъдро от вечерта

И в този момент в съветското посолство продължава да има над 40 чиновници, което е огромна численост

Самият Кирил Петков твърди, че няма по тематиката с от България. Той разясни за следващ път, че това е станало поредно институционално. " Цялата машина е работила по този въпрос отдавна. Единствената неточност, която позволих, е информационното показване на събитието и то трябваше да излезе от институциите, които са работили по тематиката ", сподели министър председателят.

По думите на Кирил Петков разговорът продължава. И преди е " имало непреодолими неща, само че сме успявали да ги преодолеем " , посочи той. За премиера най-важни остават икономическото положение на страната и антикорупционната тематика.

" Много е преференциално за някой цялата тематика да е " би трябвало или не би трябвало да се гонят съветски дипломати ", а значимото са цените, КПКОНПИ. Много е комфортно за някои среди това да се измести ", изясни той.

" На базата на всички отчети, няма държавното управление, което да вземе друго решение. Имаме 43 дипломати, няма европейска страна с толкоз на брой чиновници ", заключи министър-председателят.
 Другите еднолични решения на Петков съгласно Нинова - прекъсването на съветския газ и затвореното небе
Другите еднолични решения на Петков съгласно Нинова - прекъсването на съветския газ и затвореното небе

Решението за съветските дипломати е трябвало да мине през МС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР