БСП се регистрира за предстоящите предсрочни избори, а лидерът Корнелия

...
БСП се регистрира за предстоящите предсрочни избори, а лидерът Корнелия
Коментари Харесай

Нинова си връща избирателите, даде им божествена оферта

БСП се записва за идните предварителни избори, а водачът Корнелия Нинова съобщи, че се включва в конкуренцията със самочувствие за добре свършена работа, защото в последното постоянно държавно управление левицата е била фактор за непоклатимост и сигурност. Нинова изрично съобщи, че Българска социалистическа партия не би влезнала в коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи.

" Благодарение на нас в това държавно управление имаше  мощна обществена стратегия от 22 милиарда лв., която оказа помощ на доста фамилии да преминат по-леко през тежката зима. Бяхме фактор на непоклатимост, на сигурност в държавното управление и на диалогичност. Борихме се с корупцията, като спряхме рекета над компаниите, орязахме пипалата на тези компании, които бяха обкръжили държавните предприятия. И знаете резултата – първо място по индустриално произвеждане в Европа, което е рекордно. Вярваме, че хората ще ни правят оценка по резултатите, които показахме. Но знаем и имаме решения по какъв начин да продължим оттук-нататък. Особено с рецесията, която ни чака през есента и зимата ", изясни председателката на Българска социалистическа партия.



Нинова разкри, че имат 4 работещи решения, за които подсигуряват, че ще преведат България и народа си по-спокойно през идващите месеци. " Първото, в случай че ни дадете повече доверие и участваме в идващия кабинет – налагане на мораториум върху цената на газа, водата и парното за битовите консуматори. Второ - сериозна стратегия за отплата на бизнеса за разликата в цените. Трето - продължение на обществената стратегия и обществените цели. И четвърто - незабавни договаряния с „ Газпром “, разкри тя.

" Знам какво ще последва в този момент като реакция. Веднага ще ни атакуван и ще кажат, че това не е допустимо, и ще провокира злополука в страната. Само да напомня, че това са ограничения, които постоянното държавно управление приложихме при възходящата цена на тока през зимата. Наложихме мораториум върху цената за битовите консуматори и всички прогнози, че от това ще последва апокалипсис, не се случиха ", напомни лидерката на социалистите.

" Предлагаме същото в този момент и за газа. Тогава, през зимата направихме стратегия за отплата на компаниите за тока. Знаете, че стигнахме до 250 лева на мегаватчас. Резултатът е забележим – стопанската система е постоянна и отново да кажа сме преди всичко в Европа по промишлено произвеждане.

Трето, през зимата направихме в действителност мощна обществена стратегия за деца, за млади фамилии, за пенсионери, за служащи. Сега би трябвало просто да разтеглим тази стратегия с акцент енергийно небогати и слаби хора, на които да се помогне ", уточни Корнелия Нинова.



Четвъртото значимо съгласно нея са договарянията с „ Газпром “, които са горещата тематика в последните седмици. " Искам да напомня, че от април месец ние от „ Българска социалистическа партия за България “ твърдим, че би трябвало да се възобновят диалозите с „ Газпром “ и да се обезпечат доставките по настоящия контракт. Тогава още веднъж не ни чуваха, атакуваха ни. Радвам се, че виждам в последните дни даже водачите на партиите, с които управлявахме и спорихме по този въпрос през април – и те към този момент са узрели за това, че възобновяване на диалозите с „ Газпром “ е неотложно. Целта би трябвало да е най-хубавото за България и за потребителите. Ние сме ясни и поредни от април месец, тогава го твърдях освен като ръководител на Българска социалистическа партия и министър на стопанската система и промишлеността, а и от името на работодателите - 28 000 компании работят на газ, това са работните места на 250 000 служащи. Не можем да рискуваме живота на тези фамилии през зимата ", акцентира Нинова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР