БСП разширява консултациите за вота на недоверие с извънпарламентарни партии.

...
БСП разширява консултациите за вота на недоверие с извънпарламентарни партии.
Коментари Харесай

БСП разширява консултациите за вота на недоверие с извънпарламентарни партии

БСП уголемява консултациите за вота на съмнение с извънпарламентарни партии. В понеделник, 20.01.2020г., в 11.00 часа, в Народното събрание ще се организира среща с АБВ, а в 13.00ч. с Движение 21. Очаква се отговор от „ Демократична България”, които също са поканени.

В 14.00ч вотът на съмнение ще бъде импортиран в деловодството на Народното събрание.

Припомняме, че предходната седмица социалистите организираха срещи с Движение за права и свободи и „ Воля”, с цел да търсят поддръжка за вота на съмнение към държавното управление „ Борисов 3”.

„ Ще подкрепим декларирания избор на съмнение против правителството”, съобщи заместник-председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Йордан Цонев след консултациите с левицата. Той добави, че придвижването ще поддържа този избор по доста аргументи. „ Най-формалната е, че сме опозиционна партия. Най-съществената е, че е налице водна рецесия в Перник и в други региони на страната ", уточни Цонев.

По думите му има рецесия и с отпадъците. „ Третата причина, която за нашата партия е доста значима. Нашата управническа стратегия се базира на екологичните правила. Мотото на нашата стратегия е "Чист въздух, чиста вода, чиста храна, чиста сила ". Повече от това мога да ви кажа, че нашата стратегия освен подчертава върху екологичните проблеми, само че ние считаме да използваме зелената стопанска система като главен инструмент за икономическия напредък в страната ", добави депутатът. Той дефинира политиката на кабинета в областта на водите, на отпадъците като безредна, която води до перманентни рецесии.

„ На този стадий, в случай че вотът на съмнение бъде импортиран от Българска социалистическа партия, има възможност да го подкрепим “, разгласи измежду консултациите със социалистите националният представител от парламентарната група на "Воля " Кръстина Таскова. Депутатите от партията са се срещнали с претекстовете на социалистите, само че към момента не са взели дефинитивно решение. То следва да бъде взето при започване на идната седмица. „ Нека да изчакаме да бъде импортиран вотът ", посочи Таскова.

Независимите депутати не почетоха поканата на Българска социалистическа партия за съвещания, което предизвика заместник-председателя на парламентарната група на “БСП за България” Драгомир Стойнев да направи следното изказване: "Независимите депутати мисля, че от през днешния ден може да ги назоваваме - подвластни ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР