БСП повече от 30 пъти вкарвахме механизма за минималната работна

...
БСП повече от 30 пъти вкарвахме механизма за минималната работна
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Увеличаването на минималната заплата е безспорен успех на БСП

" Българска социалистическа партия повече от 30 пъти вкарвахме механизма за минималната работна заплата в зала. В България има над 800 000 души, които получават минимална заплата и тя да бъде увеличена беше от изключителна значимост. За Българска социалистическа партия, както и за хората и Народното събрание, е огромен триумф, че това се одобри - тя да бъде 50% от междинната заплата за страната. Към настоящия миг това е към 850 лева " Това съобщи организационният секретар на Българска социалистическа партия и депутат Борислав Гуцанов в предаването " Тази заран " на bTV. 
" Фактът, че синдикатите през вчерашния ден също бяха при нас в Народното събрание, приказва доста ", добави той.
" Нормално ли е едно Народно заседание да стартира с предоставяне на средства за втората хартиена ескадрила самолети, защото първата още не е пристигнала, да продължи с предоставяне на оръжие за Украйна и да приключи с декларация за Гладомора? Това ли бяха огромните проблеми на българския народ? ", попита Гуцанов. Според него 48-ото Народно заседание е пропуснало доста благоприятни условия и е излязло от действителния живот в страната.
" Нормално ли е за първите да се дават 2.2 милиарда, а за вторите - 2.5 милиарда? Нали щяха да бъдат по-евтини новите самолети? Къде се първите самолети? В същото време, Словакия получава 14 самолета за 1.8 милиарда в долари, а нашите 8 - 1.7 милиарда в долари. Никой не отреагира на това ", обърна внимание социалистът.
" В този парламент се стремяхме по всевъзможен метод да не позволяваме дейности, които не биха съдействали нищо положително за страната ни ", уточни Борислав Гуцанов.
Според него стопанската система е същината, която би трябвало да бъде развивана, както и обществената политика, на база на икономическото развиване. Той напомни, че с стопански министър Корнелия Нинова България за първи път е станала преди всичко в Европейски Съюз по растеж на индустрията.
" Българска социалистическа партия доста поредно вървеше по своята политика и своите визии. Фактът, че през вчерашния ден успяхме да наложим минималната работна заплата, също беше неоспорим триумф ", сподели още депутатът от левицата.
" Първото нещо, което служебният кабинет подава в Народното събрание, беше за втората ескадрила самолети. Второто, президентът Радев беше срещу предоставяне на оръжия за Украйна, за какво тогава неговият министър на защитата не сподели една дума, с цел да отбрани тази позиция? Защо президентът не наложи несъгласие? На последващо място, служебният кабинет подписа малко преди Коледа контракт с " Уестингхаус " за доставка на нуклеарно гориво за идващите 10 години. Това даже и Борисов не си разреши да направи. България се ощетява със 750 млн. за тези 10 години ", разкритикува дейностите на служебното държавно управление Борислав Гуцанов.
Той бе безапелационен, че промяната на ръководителя не стои на дневния ред на делегатите на Конгреса на Българска социалистическа партия. " Това, което би трябвало да създадем на този Конгрес е да излезем от него обединени, с цел да вдигнем резултата на Българска социалистическа партия, което е значимо за страната ни и за цялата левица. Защото, в случай че ние имахме повече гласове в Народното събрание, доста от гласуванията, които се случиха в този парламент, нямаше да станат факт ", акцентира Гуцанов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР