БСП отказа подкрепа за първия мандат и направихме ясна преценка,

...
БСП отказа подкрепа за първия мандат и направихме ясна преценка,
Коментари Харесай

ГЕРБ пак обвини БСП, че няма кабинет с първия мандат

Българска социалистическа партия отхвърли поддръжка за първия мандат и направихме ясна преценка, че със 116 депутати няма по какъв начин да имаме устойчиво държавно управление, тъй като няма да можем да осигурим нужната парламентарна поддръжка. Това съобщи в отговор на въпрос на News.bg заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ/СДС Деница Сачева в коридорите на Народното събрание пред публицисти.

Тя добави, че ГЕРБ получили ясна поръчка от партиите, че ще поддържат първия мандат, само че по-късно един по един почнали да се отхвърлят от поддръжка. Каква е повода т, Сачева прикани медиите да питат столетницата.

Тя посочи, че Делян Добрев ясно декларирал позицията си, че няма да поддържа ротационното държавно управление Денков/Габриел и всички в ГЕРБ знаели за неговото решение.
 Свиленски: Борисов да не лъже и да не употребява Българска социалистическа партия за индулгенция
Свиленски: Борисов да не лъже и да не употребява Българска социалистическа партия за индулгенция

Българска социалистическа партия в никакъв случай не е говорила за министри, за състав на Министерски съвет и за имена за предстоящ кабинет

Сачева изясни, че по време на договарянията с Българска социалистическа партия за държавно управление с първия мандат са обсъждани политики във връзка с обществената политика. ГЕРБ обаче отказали да одобряват политиката на " алените " за преизчисляване на пенсиите. Преговорите били в много напреднала фаза, обсъждани били с разнообразни преговорни групи за министри, в това число и за Георги Свиленски, само че то тези неща не били контрактувани, са били в стадий на договаряния.

" Преговорите с Българска социалистическа партия бяха напреднали . Обяснението, което се дава непрестанно, че решението на Българска социалистическа партия да не поддържа първия мандат е обвързвано с това, че ние сме споделили едно пред Има Такъв Народ, а друго пред тях, сами разбирате, че не имаме вяра на такива пояснения ", разяснява депутатът от групировката на Бойко Борисов.

Относно снемането на, Сачева съобщи многократната си теза, ч е ГЕРБ няма да поддържа свалянето на имунитета на нито един депутат . И добави, че ще се сътвори подкомисия в Народното събрание, която да откри всички обстоятелства и условия нужно ли е да се изиска нечии депутатски имунитет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР