БСП одобри представителите на гражданската квота в своите кандидат депутатски

...
БСП одобри представителите на гражданската квота в своите кандидат депутатски
Коментари Харесай

БСП одобри представителите на гражданската квота

БСП утвърди представителите на гражданската квота в своите претендент депутатски листи. Изпълнителното бюро ще предложи на Народно събрание на Българска социалистическа партия да утвърди листите. Сред тях има голям брой учени, лекари, интелектуалци видни спортисти и знакови имена от разнообразни сфери на живота. Не липсват и изненади и любопитни имена.

Сред номинираните в цялата страна личат имена като:

Иван Гранитски, на второ място в София. Български публицист, стихотворец, редактор, критик, журналист, издател и публичен деятел. Доктор на философските науки. Член-кореспондент на Българска академия на науките. Член на УС на Съюз на българските писатели, на УС на Агенция „ София-прес”. Създател е на издателство „ Захари Стоянов”, общоприет шеф на Българска национална телевизия – 1995-1996 година Автор е на 40 книги лирика, литература, рецензия, изкуствознание и журналистика, детска литература.

Видният хирург проф. Димитър Раденовски е в листата във Видин. Изпълнителен шеф (2007-2012), а след това още веднъж член на борда на шефовете в УМБАЛСМ “Н.И.Пирогов “. Управител на ДКЦ „ Св. Иван Рилски “ ЕООД. Член е на Българското хирургическо сдружение и на Дружеството за незабавна хирургия. Автор е на няколко книги, измежду които „ Н.И.Пирогов - легенда в хирургията “, „ История с взор към бъдещето “, „ Сто и четиридесет години Български червен кръст “.

Георги Георгиев (познат с прозвището Гецата) е прочут български футболист, народен играч, полузащитник, едно от именитите имена на футбола в Пловдив. Той е прочут като един от футболистите с висока техника. Играе над 100 мача и за френския „ Мюлюз “. След края на спортната си кариера става президент на „ Марица “ - Пловдив и състезателен шеф на ЦСКА София.

О.р. бригаден военачалник Цветан Харизанов, някогашен шеф на Националния боен университет „ Васил Левски “ е в листата в Сливен. Почетен жител на Велико Търново. Награждаван е с медал „ За вярна работа под знамената “ и Почетен знак на Министерството на защитата „ Св. Георги “ – ІІ степен.

Д-р Трифон Цветков е ръководител на Българския ветеринарен съюз. Завършил е ветеринарна медицина, а по-късно организация и ръководство на ветеринарното дело. Бил е областен ветеринарен доктор на Враца и основен епизоотолог в интервала 1974 – 1978 година Работил е в Противочумния институт, а от 1985 година до 1997 година е бил шеф на свинекомплекса в Рогозен. Един от водещите свиневъди в България.

Доц. доктор Христо Беров, учител по история в СУ „ Св. Климент Охридски “ е в листата на Българска социалистическа партия в Смолян. Специалист по стопанските и социално-икономическите проблеми на балканските нации във втората половина на XIX и началото на XX век, рецесиите като фактор за стопанското и политическото развиване на балканските общества и страни през XIX и XX век. Автор е на три монографии: „ 2025 – Сърбия в Европейски Съюз: задача (не)възможна” (2021), „ Балканските японци “ (2020), “Когато гръм удари…(Балкански политики за възобновяване в обстановка на световна икономическа рецесия, средата на XIX в. – средата на XX в.) “ (2019)

Проф. доктор Юлия Йоргова-Форд (Бургас) е била шеф на Англо-българския лицей в Бургаския свободен университет и учител по съществени трудови правни отношения. Владее британски на извънредно равнище, взела участие е в голям брой интернационалните семинари и научни проучвания в региона на администрацията и ръководството. Била е гост-преподавател в университети в Турция, Румъния и Португалия. От 2018 година е професор по администрация и ръководство и декан на Центъра по стопански и управнически науки в Бургаския свободен университет.

Проф. доктор Маринела Грудева - лекар по педагогика в медицински университет Варна, катедра „ Логопедия и здравна педагогика “. За дейна креативна и социална активност е отличена с награди на Община Варна и Областния съвет на БЧК – Варна.

Теодора Евтимова е шеф на Регионална библиотека „ Любен Каравелов “ в Русе. Завършила е Държавния библиотекарски институт.

Огромната изненада в София е попадането в една и съща листа на две футболни митове на Левски и ЦСКА – Емил Велев – Кокала и Христо Марашлиев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР