БСП няма да подкрепи правителство с първия мандатГодина и половина

...
БСП няма да подкрепи правителство с първия мандатГодина и половина
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Година и половина положихме усилия да има правителство, сега ГЕРБ трябва да понесе тази отговорност 

БСП няма да поддържа държавно управление с първия мандат

„ Година и половина положихме големи старания да има държавно управление и да могат да си приказват политическите обединения. Сега спечелилият е различен. Нека да го оставим да понесе тази отговорност. “ Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в предаването „ Здравей, България “ по Нова телевизия.

„ Няма по какъв начин да бъдем в коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това значи, че няма да подкрепим опита на ГЕРБ да сформира държавно управление с първия мандат, в случай че изобщо създадат такова изпитание “, разяснява Вигенин. Според него диалогът за втори и трети мандат е припрян.

„ Т.нар. евроатлантическа коалиция беше измислена от ГЕРБ още преди изборите, с цел да може да се извади от изолацията, в която се намираше и в която към момента се намира. Към момента никоя друга партия с изключение на Движение за права и свободи не е оповестила планове за взаимна работа с ГЕРБ, тъй че те ще би трябвало да положат доста старания, с цел да намерят съдружници “, сподели още социалистът.

Той уточни и какво държавно управление би подкрепила Българска социалистическа партия в границите на този парламент: „ Първо, ние имаме стратегия, която би трябвало да я забележим най-малко в по-голямата ѝ част в програмата на едно такова държавно управление. И второ, това би трябвало да е държавно управление без ГЕРБ и Движение за права и свободи. “

По думите на Вигенин Българска социалистическа партия не би подкрепила експертен кабинет, тъй като това би било бягство от отговорност.

„ Резултатът на Българска социалистическа партия не можем да го назовем неуспех. Надявахме се на по-добри резултати, само че би трябвало да отчитаме обективно обстоятелството, че излизаме от едно доста комплицирано ръководство, в което сътрудниците ни направиха неточности, които неизбежно се отразяват и на нас. Но въпреки всичко, при такава обстановка на война и рецесия, това е резултат, от който не сме удовлетворени, само че обективно е нещо, на което можем да стъпим, с цел да растем оттук насетне “, сподели Кристиан Вигенин за изборните резултати на левицата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР