БСП не просто става заложник на Корнелия Нинова, а нейна

...
БСП не просто става заложник на Корнелия Нинова, а нейна
Коментари Харесай

Всички мислят лошото на Корнелия Нинова, но това, което й предрича Андрей Райчев…

БСП не просто става пленник на Корнелия Нинова, а нейна персонална благосъстоятелност. Това е доста неприятно за левицата. До този тъмен извод доближи политологът Андрей Райчев след разигралия се на Конгреса в събота парадокс с оставката на председателката на левицата.

„Госпожа Нинова забива вечно въпроса със своята оставка. Сега каквото и да се каже, просто прави маркер, на който даже да се беше явила едни на избори, които очевидно щеше да завоюва. Тя направи една служебна победа с подложен резултат – сортира си и си обработва хората“, декларира шефът на „Галъп“ във връзка скандалната история на високия конгрес на Българска социалистическа партия.

Според него най-неприятното за българската политика е, че би трябвало да се свикне като се каже думата „оставка“, а то някак си друго става. Думата би трябвало да играе роля. Като кажеш почтена дума и някак си става, а тук се оказва, че не става, уточни социологът.

Райчев дефинира като неконстатираната оставка на Нинова като доста огромна неточност, тъй като до края на политическата и кариера, която няма да е дълга, това ще ѝ се припомня и натяква. Това е една доста груба неточност от позиция на нейните ползи, като най-вероятно нейните съперници ще създадат вътре, вън или по средата сред Българска социалистическа партия някаква конструкция, които ще се раздвоят, уточни Райчев.

Той посочи още, че от идейна партия, Българска социалистическа партия се трансформира в партия на Нинова. Има партия на Борисов, има партия на Костадинов, а тук става една поредна партия на Нинова, която съжителства в най-различни течения, присъщи за една идейна партия, сподели Райчев.

Топ политологът е уверен, че доверието към Българска социалистическа партия 100 на 100 спада при едни последващи избори. Това не е положително за Българска социалистическа партия, доста е неприятно дори. Нинова може да печели ядро вътре в самата партия, само че на външните хора, които съставляват гласовете на една партия, въздейства доста неприятно, разяснява Андрей Райчев.

За това дали президентът би могъл да направи ляв политически план след края на кариерата си като президент, с което да постави завършек на „Позитано“ 20, Райчев съобщи, че не има вяра Румен Радев да направи политически план, в случай, че няколко президенти правили такива планове, а резултатите били неудачни. Радев може да благослови други, да има по-меки форми и да се обърне към други леви планове, с което да покаже да покаже своите благосклонности. Това обаче също няма да се отрази добре на Българска социалистическа партия, предизвести Райчев.

Андрей Райчев не вижда по какъв начин може да бъде туширано напрежението сред президента Румен Радев и Корнелия Нинова. Двамата ще се търпят известно време не за друго, а с цел да търпят това държавно управление, което и двамата считат за значимо, само че като цяло това е раздор освен с президента, само че и с левите хора вечно.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР