БСП настоява за спешни мерки за спасяване на българските фирми,

...
БСП настоява за спешни мерки за спасяване на българските фирми,
Коментари Харесай

БСП настоява за спешни мерки за спасяване на българските фирми и на българското производство

БСП упорства за незабавни ограничения за избавяне на българските компании, на българското произвеждане и на работните места. Това разгласи на конференция водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова  Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на Коалиция за.

От партията упорстват да се вземе централно решение, а не да се трансферира на кметовете, компаниите да не заплащат налог здания и такса "смет " за интервала, в който са затворени и не работят.

Освен това Нинова уточни, че компании и предприятия в млекопроизводството, месопроизводството, консервната индустрия стопират да изкупуват продукция от земеделските производители, тъй като складовете им са цялостни. По думите й, това значи и удар в частта селско стопанство и аграрни производители, които също ще стартират да банкрутират.

Затова от Българска социалистическа партия оферират да се отвори държавният запас, да се освободят артикули за пазара, които щели да бъдат на по-ниски цени, и запасът да се зареди още веднъж като се изкупят от българските производители готовите артикули. "Разбира се, да не отварят запаса, с цел да си вършат далавери ", предизвести Корнелия Нинова  Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на Коалиция за.

"С дейностите си и с решенията си държавното управление на Борисов задълбочава рецесията вместо да я взема решение и то във всички направления ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия. Тя означи, че имунизационната акция явно не върви, искащите непринудено да се имунизират, съгласно вчерашните прогнози, ще създадат това чак 2040 година "С дейностите си, които са некомпетентни и неорганизирани, и нямат потенциал да се оправят, обаче задълбочават и социално-икономическата рецесия ", уточни Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия означи, че нито едно от междинните предприятия не е получило помощта от 30 до 150 хиляди лв. и то от тези, които са кандидатствали, минали са процедурата и към този момент са утвърдени. Още не била стартирала и акцията за дребните предприятия. "Това значи съвсем година забавяне от първата рецесия. Докато в Европа се взеха ограничения от държавни управления и от държавници още на втората седмица компаниите да си получат помощта ", разяснява тя.

Нинова уточни, че 30 % от дребните компании към този момент са банкрутирали, а доста компании, които не престават да работят, регистрират понижаване на оборотите си с до 50 %. Завършихме 2020 година с 400 хиляди нови безработни, означи тя и добави, че единствено за първата половина на януари има 15 хиляди нови безработни. Нинова уточни още, че отговорностите по заеми на семействата са се нараснали с 6,6 % на годишна база, а по жилищните - с 11 %.

Лидерът на Българска социалистическа партия разяснява, че и през днешния ден са чули "бодряшки изявления по какъв начин 2 милиарда са дадени за стопанска система, над 1 милиарда - за хора ". "Парите на хората би трябвало да стигнат до хората. Това, което отпуска държавното управление, са парите на българските жители, събрани от налози. Факт е, че не стигат до тях и виждате реакцията и на компаниите, и на хората, които изпитват усложнения да си заплащат ежедневните разноски ", сподели Нинова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР