БСП напуска Председателския съвет на Народното събрание и повече няма

...
БСП напуска Председателския съвет на Народното събрание и повече няма
Коментари Харесай

Кой напуска Председателския съвет на Народното събрание

БСП напуща Председателския съвет на Народното събрание и повече няма да взе участие в неговите съвещания, написа Народоосвободителна въстаническа армия.

Това разгласи ръководителят на алените Корнелия Нинова след остри обвинявания към болшинството на ГЕРБ, че прокарва единствено свои законопроекти в дневния ред на Народното събрание и съзнателно бави опозициите. Председателският съвет е органът, който дефинира програмата за работа на Народното събрание всяка седмица. В него вземат участие управленията на всички парламентарни групи. Според Българска социалистическа партия обаче форматът се обезсмисля, защото ГЕРБ така или другояче еднолично си вземали решенията.

Критики имаше и към дневния ред на комисиите в Народното събрание. " В комисиите, в които имаме импортирани законопроекти, през днешния ден внасяме подписи на една трета от депутатите, членове на комисията. Искаме наложителното привикване на комисии, с ексклузивен дневен ред, разглеждане законопроектите на „ Българска социалистическа партия за България “, сподели още  Нинова.

От своя страна ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев изясни, че ще изпрати писма до всички ръководители на парламентарни комисии, в които ще ги подкани към навреме разглеждане на законопроектите в комисии.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР