БСП категорично подкрепя Мая Манолова за кандидат-кмет на София. Това

...
БСП категорично подкрепя Мая Манолова за кандидат-кмет на София. Това
Коментари Харесай

БСП категорично подкрепя Мая Манолова за кандидат-кмет на София

БСП изрично поддържа Мая Манолова за кандидат-кмет на София. Това стана ясно от телевизионна изява на ръководителя на софийската конструкция на левицата Калоян Паргов. Паргов изясни, че организациите в страната към този момент почнали номинациите си, като Манолова е вероятен претендент. До момента обаче диалози с омбудсмана не са водени, а и самата тя не е оповестила публично дали ще се кандидатира.

"Търсим кандидатура за кмет на София отвън рамките на Българска социалистическа партия, тъй като София е сложна територия за социалистите. Видяхме, че моделът Радев съумя и в София, търсим нещо сходно ", посочи Калоян Паргов. Той похвали омбудсмана, че се е потвърдила като гласа на народа. По думите му няма да е неприятна и ролята й като гласа на софиянци, с цел да промени всичко това, което ни нервира в София.

По мотив вътрешнопартийните раздори в левицата Паргов подчертава, че обстановката отклонява Българска социалистическа партия от поставените й цели. И напомни, че председателката Корнелия Нинова е подала оставка, която ще се гласоподава на идния червен конгрес в края на седмицата. Той отхвърли опцията да се кандидатира за водач на Столетницата. "Отправям апел към всички в Българска социалистическа партия да се осъзнаят. Нинова с подаването на оставката си хвърли партията в безпорядък и в този момент се чудим какво да вършим на 16 юни. Никой не искаше нейната оставка да драматизира ", заключи ръководителят на БСП-София.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР