БСП изпълни голяма част от своите обещания в социалната сфера„Колебая

...
БСП изпълни голяма част от своите обещания в социалната сфера„Колебая
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Изгонването на руските дипломати може да застраши за дълги години отношенията с Русия

БСП извърши огромна част от своите обещания в обществената сфера
„Колебая се по какъв начин да го оценя като знак, тъй като очевидно е проява, която е на път да заплаши образуването на ново държавно управление и, което е по-важно да блокира за дълги години връзките с съветската федерация. Това е ход, който никой досега не си е разрешавал в такива мащаби.“ Това съобщи заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в ефира на Euro News по отношение на решението за изгонването на съветските дипломати и добави, че през днешния ден социалистите ще имат взаимно съвещание на парламентарната си група и ИБ на партията, с цел да оценят случилото се и да вземат решение по какъв начин ще продължат.

По думите му е неприемливо министър-председател в оставка на който очевидно му остават още няколко дни да взима такива решения еднолично и без координиране с Министерство на външните работи и президента. „Още по-важно за нас е, че тази постъпка не е съгласувана и с съдружните сътрудници. Това е фрапантна мярка и е въпрос дали оттук насетне може да се има доверие на подобен министър-председател. На първо място ще бъдат блокирани връзките сред двете страни. Очевидно с изключение на дипломатите е умишлен и техническия личен състав, което ще блокира работата на консулствата и едно последващо държавно управление, каквото и да е то ще би трябвало да вземе противоположните мерки“, безапелационен бе Вигенин.

„По-вероятно е да отидем на избори. Българска социалистическа партия ще разчита на 2 неща – на достиженията, които имаме в държавното управление, колкото и комплицирано и малко да беше. Имаше една мощна обществена политика, която се случи с помощта на нас. Впрочем, решенията от през вчерашния ден и тези, които предстоят към бюджета демонстрират, че ние в действителност за 6-7 месеца успяхме да реализираме огромна част от обещанията в обществената сфера. Имаме мощни четирима министри, които не бяха свързани със кавги, правиха си работата. И ще излезем с платформа, която да продължи това, което е свършено досега в другите сфери“, разяснява социалистът за достиженията на Българска социалистическа партия в ръководството.

В умозаключение Кристиан Вигенин напомни лозунга на социалистите от предходните избори – “разумните решения ”, и в този момент те ще продължат да търсят разсъдъка и решенията, които работят за жителите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР