БСП и ГЕРБ влязоха в пореден спор от парламентарната трибуна,

...
БСП и ГЕРБ влязоха в пореден спор от парламентарната трибуна,
Коментари Харесай

БСП и ГЕРБ в спор за парите от излишъка

БСП и ГЕРБ влязоха в следващ спор от парламентарната естрада, само че този път за остатъка в бюджета и по какъв начин се разпределя той. 

С декларация от името на Българска социалистическа партия Антон Кутев дефинира като „ кражба на годината “ разпределението на парите от остатъка, с което кабинетът " Борисов 3 " отпусна над 1.3 милиарда лева за построяването на 134 км от автомагистрала " Хемус ". Според него построяването на сектора ще бъде предоставено без социална поръчка на държавната компания " Автомагистрали ", която няма потенциал за това и ще го разпореди от своя страна на  други компании. " Двама-трима души ще решат на кои компании да платят 1.5 милиарда лева Те ще станат непристойно богати ", разгласи Кутев и добави, че знае името на най-малко един човек.

Той попита на кого ще бъдат дадени тези комисионни и ги упрекна,че позволяват такова харчене от бюджета. Той още веднъж напомни, че Българска социалистическа партия са желали с остатъка да се преизчислят пенсии, с цел да се покачат те с 20-30%, както и по по-високо обезщетение за развъждане на дете от 1 до 2 година и други. " Умишлено подценяват приходната част за Борисов да разпредели парите, заобикаляйки закона ", сподели още депутатът.

В отговор Спас Гърневски от ГЕРБ разгласи,  че държавното управление работи превъзходно и събра над 2 млрд.лева  излишък. По думите му държавното управление не дава тези пари персонално на този или оня, а ги дава за българския народ и за политики.  Според него „ кражбата на века “ станала, когато „ комунистите се пребоядисали в социалисти “. Той дефинира партията като " алена двуличница ". После още веднъж разви тезата, че всички олигарси идвали от Българска комунистическа партия и от Държавна сигурност. Според  Гърневски Българска социалистическа партия са популисти, които се плювят от трибуната и бягат.  Той се обърна към президента Румен Радев, който подлага на критика поради настояването му за промяна на системата. И разгласи две благоприятни условия - система на напредък, каквато била в този момент, и на плячкосване, каквато била по времето на Българска социалистическа партия. " Влезте в ролята на обединител на нацията и излезте от тази на конфронтатор. Не ви влиза в отговорностите да сеете интриги във управляващите ", сподели още Гърневски
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР