БСП бяха най-големите радетели в 43-тото Народно събрание антикорупционния орган

...
БСП бяха най-големите радетели в 43-тото Народно събрание антикорупционния орган
Коментари Харесай

Цветанов: Антикорупционният закон не е бухалка

БСП бяха най-големите радетели в 43-тото Народно заседание антикорупционния орган да се назначава от българския парламент. Това сподели зам.-председателят на Политическа партия ГЕРБ и ръководител на парламентарната група на партията Цветан Цветанов по Нова телевизия.

„ Никога не можеш да претендираш, че си направил съвършеното законодателство. Към сегашния миг това е най-хубавото, което можем да предложим. Председателят на антикорупционния орган се назначава от българския парламент. Председателят по-късно ще направи предложение за останалия състав и ще ги гласоподава Народното събрание. Нали по тази причина се вършат изборите и най-демократичният прийом е, когато се допитаме до хората и те дефинират кои да съставляват българското общество в съответните институции. Не можем постоянно да споделяме, че когато се основава един орган, той е с цел да има някаква бухалка ", съобщи Цветанов и добави, че си спомня, че сходни тези са били поставени на масата, когато са обсъждали опцията в първия управнически мандат на 41-тото Народно събрание – когато е била обсъждана концепцията за профилираната прокуратура и профилирания съд.

Във връзка с отпуснатите 100 млн. лева за системата на Министерство на вътрешните работи и дали това е станало, с цел да спрат митингите на служителите на реда, Цветанов разяснява, че министър председателят е бил доста явен и споделил, че обезпечаването на спомагателен финансов запас не значи, че би трябвало да си спрат митинга. „ Ако желаят да си стачкуват. Ние го вършим за системата, за страната. Не е под напън. В бюджета заложихме 55 млн. лева, заложихме 100 млн. лева за Министерство на защитата, над 300 млн. лева в областта на образованието и във всяка една сфера имаме опция да усилваме ресурса, тъй като имаме повече доходи ", сподели още Цветан Цветанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР