Брюксел стартира наказателни процедури срещу БългарияЕвропейската комисия започна производство за

...
Брюксел стартира наказателни процедури срещу БългарияЕвропейската комисия започна производство за
Коментари Харесай

Вечерни новини: Наказателни процедури срещу България; Еврозоната май се отлага

Брюксел започва наказателни процедури против България
Европейската комисия стартира произвеждане за определяне на нарушаване срещу България заради обезщетенията за горивата. Според Брюксел въведената от кабинета „ Петков “ мярка опонира на наредбите за вътрешния пазар, защото води до по-ниска цена на горивата единствено за притежателите на транспортни средства, регистрирани в България.
Fitch чака инфлацията да отсрочи влизането на България в еврозоната
Високата инфлация е главната спънка пред присъединението на България към еврозоната и завършването на този развой евентуално ще бъде отсрочено за след 2024 година Това написа в своя разбор рейтинговата организация Fitch Ratings.
Национална агенция за приходите желае от работодателите нови данни за изплатените приходи
Националната организация за приходите към този момент ще изисква от работодателите да подадат информация и за изплатените от тях необлагаеми приходи през миналата 2022 година Това би трябвало да се случи с подаването на справката на работодателите по линия на Закона за налозите върху приходите на физическите лица, на база на която приходната организация пуска автоматизирано попълнените данъчни заявления през март. Работодателите би трябвало да подадат справката в период до 28 февруари.
МФ дава близо 100 хиляди лева за уеб страницата за еврото
Министерството на финансите ще даде към 100 хиляди лева за основаването на интернет страницата за информиране на жителите по въпросите за въвеждане на еврото в България. Със задачата се е заела държавната компания „ Информационно обслужване “. Това излиза наяве от отговор на финансовото министерство на въпрос на Economic.bg, изпратен по Закона за достъп до социална информация (ЗДОИ).
Основаната от българин Sunotec прави възторг на слънчевия пазар в Европа
Основаната от българина Калоян Величков компания Sunotec съумя да влезе стремително на пазара в Европа и да построи няколко огромни слънчеви плана. Базираната в София и Мюнхен компания развива активност в съвсем цяла Европа, като миналата 2022 година се оказва най-успешната в историята ѝ. Това е с помощта на слънчевия взрив в целия континент, който пък е подхранван от несигурността около енергийните доставки и тяхното повишаване.
Учителите желаят най-малко 20% нарастване на заплатите
След пандемията от COVID-19, разтърсванията в политическия живот на България и възходящата инфлация, просветителната система е следващата, която стартира да се задъхва. На напред във времето още веднъж излязоха тематики и проблеми, които не търпят отсрочване и за които би трябвало да се търсят навременни решения, в случай че не желаеме да стане прекомерно късно.
По пътя към суперприложението: Viber пуска бизнес профили за компании
Компаниите към този момент могат да си създадат бизнес профил в платформата за диалози и известия Viber. Новият артикул бе показан публично през днешния ден и е част от тактиката на софтуерния състезател да сътвори суперприложение. 
Народно събрание утвърди спомагателната вноска на България в Черноморската банка
Парламентът съвсем единомислещо гласоподава България да усили присъединяване си в капитала на Черноморската банка за търговия и развиване. Вноската, която страната би трябвало да направи, възлиза на 33 млн. евро и е част от гласуваното още през 2021 година от акционерите нарастване на капитала с общо 244 млн. евро.
Шишков се закани към този момент да издава актове за нелегално строителство
Регионалният министър Иван Шишков се закани да стартира да написа актове за нелегално строителство. Само по този начин, по думите на депутати от ГЕРБ и „ Продължаваме промяната “, ще може да се развърже заплетеният възел с противозаконните инфраструктурни обекти в страната, измежду които два лота на автомагистрала „ Хемус “, съществени поправки, изграждани под прикритието на настоящи, както и поправки на язовири. Това е единствено част от установеното нелегално строителство, което по думите на Шишков, е на стойност 1 милиарда лева
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетиннаказателна процедура еврозона вечерни вести Европейска комисия ПоследниНай-четениНакратко 60 Вечерни вести: Наказателни процедури против България; Еврозоната май се отсрочва Digital 108 По пътя към суперприложението: Viber пуска бизнес профили за компании Регулации 500 Национална агенция за приходите желае от работодателите нови данни за изплатените приходи Бюджет и финанси 204 Американската стопанска система надмина упованията в края на 2022 година Компании 1304 Toyota сменя управлението си Политика 6198 Брюксел започва наказателни процедури против България Компании 7714 Основаната от българин Sunotec прави възторг на слънчевия пазар в Европа Енергетика 256 Британският мрежов оператор изиска въглищните централи да бъдат „ затоплени “ Образование 880 Учителите желаят най-малко 20% нарастване на заплатите Бюджет и финанси 868 Fitch чака инфлацията да отсрочи влизането на България в еврозоната Имоти 29741 Напълно подготвени жилища – новият шлагер на българския пазар To:know 13607 Пари за солари на покрива – всичко за процедурата Компании 7714 Основаната от българин Sunotec прави възторг на слънчевия пазар в Европа Хай-тек 6336 Електромобил от ново потомство взема решение казуса с сложното зареждане (галерия) Политика 6198 Брюксел започва наказателни процедури против България Компании 6124 Френската Serta уголемява завода в Кърджали с 15 млн. лева Градоустройство 4019 Къде тъкмо ще минават новите станции на метрото до бул. „ Цариградско шосе “ Накратко 3602 Вечерни вести: Инвестиция за 15 млн. лева.; Рекордни спестявания в България Компании 3179 Новата наклонност във фитнесa: Oт елементарни тренировки към повсеместен отговор за здравето Европари 2735 Пари от Европа: по какви стратегии може да кандидатства бизнесът през 2023 година Всички новиниОще от НакраткоВиж всичкиВечерни вести: Инвестиция за 15 млн. лева.; Рекордни спестявания в България Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР