Брюксел поиска от Фейсбук по-нататъшни обяснения за изтичането на данни.

...
Брюксел поиска от Фейсбук по-нататъшни обяснения за изтичането на данни.
Коментари Харесай

ЕК ще предприеме сурови мерки срещу Фейсбук


Брюксел изиска от Facebook по-нататъшни пояснения за приключването на данни. Еврокомисарят Вера Юрова разгласи „ сурови ограничения “ във връзка с обществената мрежа, която се оказа забъркана в скандал с персоналните данни на потребителите.

„ Злоупотребата с данните на 50 милиона клиенти на Facebook е безусловно неприемлива “, сподели тя в изявление за „ Билд ам Зонтаг “.

По данни на изданието, Юрова е поискала от управлението на обществената мрежа публично изказване за обстановката. „ Искам от Facebook по-нататъшни пояснения. Например, в каква степен са наранени европейските консуматори “, сподели еврокомисарят.

Американската администрация и виновните ведомства са уверили Евросъюза, че те „ одобряват всички обвинявания извънредно съществени и работят върху подготовката на нужните ограничения “. Едновременно с това „ европейският отговор “ би трябвало да бъде даден от съответните ведомства за отбрана на данните в Европа. „ Този скандал би трябвало да стане сигнал за всички нас. Начинът, по който използваме персоналните данни, може да докара до огромни последици “, съобщи Юрова.

Социологическо изследване, оповестено от „ Билд ам зонтаг “, демонстрира, че 60% са на мнение, че обществените мрежи, като Facebook, имат отрицателни последствия за демокрацията. 89% считат, че Facebook е способна да въздейства на политическите отзиви на своите клиенти. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР