Брюксел поиска от Facebook по-нататъшни обяснения за изтичането на данни.

...
Брюксел поиска от Facebook по-нататъшни обяснения за изтичането на данни.
Коментари Харесай

Брюксел ще предприеме сурови мерки срещу Facebook

Брюксел изиска от Фейсбук по-нататъшни пояснения за приключването на данни. Еврокомисарят Вера Юрова разгласи " сурови ограничения " във връзка с обществената мрежа, която се оказа забъркана в скандал с персоналните данни на потребителите.
" Злоупотребата с данните на 50 милиона клиенти на Фейсбук е безусловно неприемлива ", сподели тя в изявление за " Билд ам Зонтаг ".
По данни на изданието, Юрова е поискала от управлението на обществената мрежа публично изказване за обстановката. " Искам от Фейсбук по-нататъшни пояснения. Например, в каква степен са наранени европейските консуматори ", сподели еврокомисарят.
Американската администрация и виновните ведомства са уверили Евросъюза, че те " одобряват всички обвинявания извънредно съществени и работят върху подготовката на нужните ограничения ". Едновременно с това " европейският отговор " би трябвало да бъде даден от съответните ведомства за отбрана на данните в Европа. " Този скандал би трябвало да стане сигнал за всички нас. Начинът, по който използваме персоналните данни, може да докара до огромни последици ", съобщи Юрова.
Социологическо изследване, оповестено от " Билд ам зонтаг ", демонстрира, че 60% са на мнение, че обществените мрежи, като Фейсбук, имат отрицателни последствия за демокрацията. 89% считат, че Фейсбук е способна да въздейства на политическите отзиви на своите клиенти.
Припомняме, че една от огромните международни вести тази седмица, е абсурдът " Cambridge Analytica ", в който се забърка най-популярната обществена мрежа в международен мащаб - Фейсбук. Скандалът може да се опиеш единствено в две думи - Big Brother. В повече думи - без особена опозиция Фейсбук разрешава на Cambridge Analytica да събере чувствителни данни на 50 млн. консуматори на обществената мрежа и с тази голяма база информация да създаде поведенчески логаритъм по отношение на политическите настройки и възгледи на тези хора, като благодарение на този логаритъм да въздейства на политическия им избор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР