Брюксел. Министърът на правосъдието на Естония Урмас Рейнсалу предаде на

...
Брюксел. Министърът на правосъдието на Естония Урмас Рейнсалу предаде на
Коментари Харесай

Естонският правосъден министър Урмас Рейнсалу предаде символично на министър Цецка Цачева Председателството на Съвета ПВР-Правосъдие

Брюксел. Министърът на правораздаването на Естония Урмас Рейнсалу съобщи на министър Цецка Цачева чукчето на Председателството на Съвета ПВР - Правосъдие – знак на приемствеността сред държавите-членки.
Това стана преди минути в Брюксел по време на последното постоянно съвещание на Съвет по „ Правосъдие и вътрешни работи “ в границите на Естонското председателство, оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаване . За първи път страната ни ще бъде Председател на Съвета на Европейски Съюз от януари 2018 година, в продължение на 6 месеца.
Естонският правосъден министър подари на министър Цачева чадър с благопожелание да я пази от вътрешнополитически стихии, „ тъй като най-съществен е мирът вкъщи “.
На собствен ред българският правосъден министър съобщи, че дружно с сътрудниците ни от Триото Председателства - Естония, България и Австрия, ще продължим в дух на последователност и поредност политиките на Европейския съюз в област Правосъдие. „ Ще търсим точния баланс за намирането на градивни и работещи решения “, сподели още тя. И напомни, че от основно значение за България и за идното председателство е обезпечаването на дейно, бързо и заслужено правораздаване по цивилен и наказателни каузи, учредено на взаимното доверие в правните системи на страните членки.
Като главен приоритет министър Цачева открои построяването на Службата на Европейския прокурор.
В тази връзка по-рано през днешния ден тя се срещна с италианския си сътрудник Адреа Орландо от който потърси поддръжка за разширението на обсега на европейската прокурорска работа, както и за реализиране на общ метод по регламента Брюксел IIA.
Представяйки другите целите на България за идното председателство, министър Цачева подчертава върху провеждането на договаряния с Европейския парламент по предложенията, свързани с усъвършенстването на механизма за продан на информация за съдимост на жители на трети страни, битката с изпирането на пари, взаимното признание на решения за застраховане и конфискация, както и по Регламента за организацията Евроюст.
В нашия фокус ще бъдат също предложенията за Регламент по отношение на компетентността, признаването и осъществяването на решения по брачни въпроси и въпроси, свързани с родителската отговорност, и по отношение на интернационалното похищение на деца, Директива по отношение на рамки за превантивно преструктуриране, даване на втори късмет и ограничения за повишение на успеваемостта на процедурите за преструктуриране, неплатежоспособност и опрощаване на отговорности.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР