Брюксел. Изключителен интерес сред пчеларите от другите европейски държави предизвика

...
Брюксел. Изключителен интерес сред пчеларите от другите европейски държави предизвика
Коментари Харесай

Иновативна система за пчелни кошери на българска компания впечатли пчелари от цяла Европа

Брюксел. Изключителен интерес измежду пчеларите от другите европейски страни провокира революционното устройство за мониторинг на пчелни кошери на българската старт-ъп компания Bee Smart Technologies. Радостин Димитров, отговорник Бизнес и развиване в компанията, показа устройството по време на Форума на пчеларите и земеделските производители по покана на българския евродепутат и претендент за еврокомисар Мария Габриел, която провежда Европейската седмица на пчелите в Брюксел за трета поредна година. Това оповестиха от пресофиса на евродепутата.
При представянето на устройството Радостин Димитров изясни, че то е основано в началото да следи околната среда и нейните промени, като употребява пчелите като датчици. Впоследствие е усъвършенствано да регистрира влажността в кошера, акустиката, килограмите, температурата и други значими за пчеларите индикатори. В момента компанията създава спомагателни усъвършенствания, с цел да може устройството да засича по кое време пчелата вкарва пестициди в пчелния кошер.
„ Иновативната система на Bee Smart Technologies е ослепителен образец по какъв начин новите технологии единствено могат да бъдат в интерес на пчеларите. Радостно е, че точно българска компания е основател на тази иновация, извеждаща на напред във времето добавената стойност на технологиите във всички браншове, в това число пчеларския “, разяснява Мария Габриел.
Представителят на компанията даде на пчелари 10 устройства за 3-месечно гратис потребление.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР