Брюксел. Евродепутати подкрепиха Визия за България на конференция в ЕП.

...
Брюксел. Евродепутати подкрепиха Визия за България на конференция в ЕП.
Коментари Харесай

Евродепутати подкрепиха Визия за България на конференция в ЕП

Брюксел. Евродепутати поддържаха " Визия за България " на конференция в Екологичен потенциал. Това оповестиха от пресофиса на евродепутата Момчил Неков.
Неков уточни, че 70 милиона европейци нямат никакви познания и умения, свързани с четене, писане и броене. " Ние, социалистите, избираме да сложим хората преди всичко. Заради това, желаеме постоянно да има повече пари за учителите и образованието ". Това сподели евродепутатът от БСП/ПЕС Момчил Неков на конференцията “Образование, просвета и солидарно гражданско общество: Преобразуване на Европа отсам ”, проведена от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал. Той съобщи, че просветителната система би трябвало да основава персони, в чиито умения страните да влагат. Неков сподели още, че е доста значимо социалистите да покажат, че тяхната политика е обвързвана и със отбраната на децата още от най-ранна възраст, тъй като те са най-уязвимата група в обществото. " В България, социалистите желаеме да приобщим, защитим и вкараме в просветителната система всички деца, с цел да имат те бъдеще ", изясни още евродепутатът. Неков разгласи, че в Силистра ще показа изследване, обвързвано с въпроса - по какъв начин можем да създадем връзката сред бизнеса и образованието, с цел да могат младежите да се осъществят в родното си място.
Народният представител проф. Анелия Клисарова разяснява, че с цел да имаме положително висше обучение, началната подготовка на децата в учебно заведение, мотивацията им да се учат, би трябвало да бъдат на доста високо равнище. " Във " Визия за България " ние сме заложили образованието, културата и науката като главен приоритет и не можем да ги разделяме ", сподели националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Анелия Клисарова по време на конференцията. Тя добави, че всеки българин може да даде своите оферти във всички елементи на Визията, с цел да решим проблемите дружно. " 61% от българските жители споделят, че не са удовлетворени от равнището на образованието и желаят то да се подобри- това демонстрира желанието на хората, децата им да се учат. За страдание, 23 000 деца годишно остават отвън просветителната система, макар че образованието до 16 годишна възраст у нас е наложително ", изясни националният представител. Проф. Клисарова сподели още, че цел на Визията е да бъде основана просветителна система, която да развива младежите, с цел да могат те да се осъществят. " С " Визия за България " издигаме статуса на учителя на по-високо равнище, предлагаме и цялостна държавна прехрана на децата в детските градини, дружно със здравословния метод на живот, както и доста други неща, свързани с образованието ", сподели още Анелия Клисарова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР