Брюксел дава последната зелена светлина за Брекзит довечера. В 19ч.

...
Брюксел дава последната зелена светлина за Брекзит довечера. В 19ч.
Коментари Харесай

Европарламентът гласува Брекзит

Брюксел дава последната зелена светлина за Брекзит тази вечер. В 19ч. българско време Европарламентът би трябвало дефинитивно да гласоподава излизането на Англия от Европейски Съюз. Гласуването идва след завършилия развой на ратификация на документа от Обединеното кралство и позитивната рекомендация от комисията по конституционни въпроси на Европарламента предходната седмица.

Преди гласуването, ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, на Европейския съвет Шарл Мишел и основният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние ще вземат участие в спор с водачите на политическите групи. След вота, ръководителят на Европейския парламент Давид Сасоли ще направи изказване в пленарната зала, а по-късно евродепутати от Обединеното кралство и водачи на групите ще отбележат момента с къса гала.

За да влезе в действие, съглашението за отдръпване на Обединеното кралство би трябвало да бъде утвърдено от Европарламента с нормално болшинство и по-късно с квалифицирано болшинство от Съвета. Очаква се Съветът да вземе решението си посредством писмена процедура.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР