Брюксел. Част от персонала на белгийската национална авиокомпания Brussels Airlines ...

Брюксел. Част от персонала на белгийската национална авиокомпания Brussels Airlines

RTBF : Служителите на Brussels Airlines провеждат стачка

Брюксел. Част от личния състав на белгийската национална самолетна компания Brussels Airlines стартира стачка в понеделник с претенции по-добри условия на труд, оповестява телевизионният канал RTBF .

„ Тази [стачка] ще засегне 25% от пасажерите, ние се свързахме с всички тях, с цел да намерим различни решения “, увери представителят на авиопревозвача Ким Данен.

Авиокомпанията ще извършва единствено половината от 116-те полета, планувани за деня. Пасажерите, чиито полети са анулирани, ще могат или да употребяват други полети на групата Lufthansa, която има Brussels Airlines, или да пътуват с по-късни полети на самолетната компания.

„ Приоритет беше даден на полетите на дълги дистанции, които нямат опция, и полетите с добра претовареност “, изясни Данен.

Според RTBF през последните дни в компанията се следят „ остри обществени спорове “. Условията на работа в Brussels Airlines са непоносими, съгласно Обединения синдикат, организиращ стачката. Уточнява се, че напоследък е понижено времето за отмора сред полетите, както и заплатите и някои бонус заплащания.

Превод и редакция: Тереза Герова

Източник: focus-news.net


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg