Брюксел. Българският министър-председател Бойко Борисов заяви, че страната му най-вероятно

...
Брюксел. Българският министър-председател Бойко Борисов заяви, че страната му най-вероятно
Коментари Харесай

Reuters: България най-вероятно ще се кандидатира за членство в Еврозоната на 14 юли

Брюксел. Българският министър-председател Бойко Борисов съобщи, че страната му най-вероятно ще се кандидатира за участие в Еврозоната на 14 юли. България сега се радва на политическата поддръжка на актуалната Европейска комисия, предава Reuters.
Като една от най-бедните страни-членки на Европейски Съюз, България е загрижена, че неналичието на инерция за по-задълбочена интеграция ще я остави в периферията на обединяването, защото страните от Европейски Съюз разискват концепцията за Европа на доста скорости.
Борисов съобщи пред кореспонденти в Брюксел, че ще показа кандидатурата на България за присъединяване в ERM-2, двугодишната наложителна чакалня за участие в еврозоната, пред водачите на Еврогрупата в петък.
Той добави, че министърът на финансите на България ще разиска детайлностите на офертата с сътрудниците си в Еврогрупата две седмици по-късно, на 14 юли. На журналистически въпрос дали балканската страна ще пусне кандидатура, Борисов отговори: „ Най-вероятно да. “
" Аз съм поканен на среща на водачите на Еврогрупата, където ще показва своите писма и нашата кандидатура за присъединение към чакалнята на еврозоната, тъй като отговаряме на всичките пет сегашни критерия “, съобщи Борисов в коридорите на срещата на високо ниво на Европейския съюз.
България дава отговор на номиналните критерии за приемане на еврото, с лев сега завързан към еврото, ниска инфлация и здрави обществени финанси.
Но икономическата продукция на глава от популацията, която е единствено половина от междинната за Европейски Съюз и необятно публикуваната корупция хвърлят сянка върху тези упоритости.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР