Брюксел. Българският министър Николина Ангелкова разговаря с Герт Ян Коопман,

...
Брюксел. Българският министър Николина Ангелкова разговаря с Герт Ян Коопман,
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова проведе срещи в три генерални дирекции на Европейската комисия

Брюксел. Българският министър Николина Ангелкова беседва с Герт Ян Коопман, общоприет шеф на Групово дело „ Бюджет “, Карлес Естева Мосо, заместител общоприет шеф на Групово дело „ Конкуренция “ и Нормунд Попенс, заместител общоприет шеф на Групово дело „ Регионална и селищна политика “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма .
Срещи с ръководители в три генерални дирекции на Европейската комисия организира министърът на туризма Николина Ангелкова по време на работно си посещаване в Брюксел.
Тя беседва с Герт Ян Коопман, общоприет шеф на Групово дело „ Бюджет “, Карлес Естева Мосо, заместител общоприет шеф на Групово дело „ Конкуренция “ и Нормунд Попенс, заместител общоприет шеф на Групово дело „ Регионална и селищна политика “.
Имаме концепция за създаване на 9 интегрирани туристически плана, които да бъдат препоръчани за финансиране в идващия програмен интервал, съобщи министър Ангелкова при срещата си с Нормунд Попенс, заместител общоприет шеф на Групово дело „ Регионална и селищна политика “. В бюджета на еврофондовете 2021-2027 е заложена опция за разпределяне на средства, които да допринесат за развиването на бранша. Туристическите атракции и културният туризъм свързват доста страни, съобщи българският министър, отбелязвайки, че туризмът е хоризонтална политика и зависи от доста други сегменти.
България се развива доста добре като туристическа дестинация. Секторът е главен фактор за развиване на една страна, което оказва въздействие и за напредъка на целия район, разяснява заместител генералният шеф на Групово дело „ Регионална и селищна политика “. Развитието на културния туризъм има основно значение за напредъка на бранша и е значимо да покажете по какъв начин го менажирате, добави Нормунд Попенс. Двамата разясниха, че добър резултат се реализира с създаването на разнообразни типове туризъм. Министър Ангелкова изясни, че България предлага доста огромна палитра от артикули, с които привличаме гости в четири сезона. Един от плановете, които разработихме през предходната година са 12 винено-кулинарни дестинации, които включват обичайни храни и вино за всеки от районите в страната, както и локалните забележителности, осведоми министърът. По този метод разпространяваме благосъстоянията на регионите и насърчаваме пътуванията към вътрешността на страната.
Значителна част от районите ни се развиват точно с помощта на туризма, сподели министър Ангелкова пред Герт Ян Коопман, общоприет шеф на Групово дело „ Бюджет “ и илюстрира това с община Велинград, оповестена за „ СПА- столица на Балканите “. Велинград употребява големия запас от минерални води на територията си и точно одобряването ѝ като туристическа дестинация е водещ фактор за основаването на мощна локална стопанска система. Министърът уточни още, че с плановете, по които работим, се надяваме в идващия програмен интервал да насочим още повече фокуса на Европейската комисия към туризма.
Поздравявам Ви за напъните, които полагате, за устойчивото развиване на бранша, сподели Герт Ян Коопман. И разяснява, че икономическия прогрес на районите несъмнено въздейства на напредъка на Общността.
Министерството на туризма работи по механизъм посредством ориентирана реклама към обособените пазари да се подтиква проведения туризъм, съобщи министърът пред Карлес Естева Мосо, заместител общоприет шеф на Групово дело „ Конкуренция “. Целта на плана е да се привлекат повече гости в крилата на сезона за месеците май, юни и септември. Идеята е той да работи пилотно първо за Черноморието.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР