Брутният вътрешен продукт на Русия продължи да намалява през май,

...
Брутният вътрешен продукт на Русия продължи да намалява през май,
Коментари Харесай

БВП на Русия се сви през май с 4,3%



Брутният вътрешен артикул на Русия продължи да понижава през май, отбелязвайки спад с 4,3% по отношение на година по-рано и след намаляване с 2,8% през април, заяви в четвъртък Министерството на икономическото развиване на страната.

" Основните фактори за спада на Брутният вътрешен продукт към момента са транспортните и логистичните ограничавания и намаляването на вътрешното търсене “, се споделя в изказването на министерството.

Най-силно наранена е търговията на едро, която се свива с 15,5% по отношение на същия интервал на 2021 година и с 11,9% единствено в границите на месец май.

Министерството добави, че все пак Брутният вътрешен продукт на страната е съумял да нарасне с 0,5% през първите пет месеца на годината, като съществена поддръжка за растежа са оказали продажбите на дребно.

През април ръководителят на Сметната палата на Русия Алексей Кудрин предвижда, че стопанската система на страната ще се свие с повече от 10% през 2022 година вследствие на глобите, наложени на страната поради военната й интервенция в Украйна. Малко по-късно групата анализатори на Руската централна банка пресметна, че националният Брутният вътрешен продукт ще намалее с 9,2% тази година.

По обявата работи: Явор Римски
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР