Брутният вътрешен продукт (БВП) на Япония е нараснал на годишна

...
Брутният вътрешен продукт (БВП) на Япония е нараснал на годишна
Коментари Харесай

Силен ръст на японската икономика през третото тримесечие

Брутният вътрешен артикул (БВП) на Япония е повишен на годишна основа от юли до септември с 22,9 на 100. Това обаче не е компенсирало срутва през предходното тримесечие под въздействието на разнообразни ограничаващи ограничения и свиването на търсенето, провокирани от пандемията, предадоха международните организации.

Нарастването на японската стопанска система е по-голямо от плануваните 21,4 на 100. В съпоставяне с второто тримесечие на годината Брутният вътрешен продукт на третата стопанска система в света се е нараснал с 5,3 на 100. През април-юни обаче Брутният вътрешен продукт на Япония се е стопил с 29,2 на 100 и това е най-силният спад, откогато през 1995 година страната стартира да води такава статистика.

Правителството на Япония чака икономическият напредък да продължи и през четвъртото тримесечие под въздействието на увеличеното вътрешно ползване, което образува над половината от Брутният вътрешен продукт, осведоми Българска телеграфна агенция. В същото време съгласно поправени данни, през финансовата 2019-та, която стартира от април 2019-а и завършва в края на март 2020-а, Брутният вътрешен продукт на страната е намалял с 0,3 на 100. Този спад е първият за последните пет години и се дължи на повишението на потребителския налог, довело до стесняване на вътрешното търсене.

За да подтиква икономическия напредък, държавното управление възнамерява спомагателни ограничения на стойност 73 трилиона йени или 701 милиарда $, заяви организация Киодо.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР