Брутална полицейщина по гербаджийски модел. Когато ГЕРБ управлява полицейщината е

...
Брутална полицейщина по гербаджийски модел. Когато ГЕРБ управлява полицейщината е
Коментари Харесай

Беновска посече Велизар Енчев за Иванчева: Какво толкова героизира тази жена, че по такъв показен начин да я арестуват

Брутална полицейщина по гербаджийски модел. Когато ГЕРБ ръководи полицейщината е норма, а не изключение. С тези думи журналистът и посланик Велизар Енчев разказа вчерашното показно задържане на кмета на софийския кв. " Младост " Десислава Иванчева с крупна сума пари в служебната ѝ кола.

" Може да арестуваш човек, само че не по този афектиран метод. Така не се унижават жителите. Не може да се залавя човек не при предаването на парите, а откакто парите към този момент са в колата ", уточни Енчев в " България заран ".

Какво толкоз героизира тази жена, че по подобен демонстративен метод да я арестуват, запита журналистът Илиана Беновска и изрази вяра задържането да е съпроводено с нужните доказателства.

" Видях доста хора с маски, може би това е част от атрактивността на битката с корупцията. За мен Иванчева е много неразбираема - появи се отнякъде и отиде на никое място ", означи Беновска пред Bulgaria ON AIR.

Тя разкритикува президента Румен Радев за работата му, като по думите ѝ той приказва без причини и се занимава с дребнотемие.

Политиката на президента няма български образ. Радев е по-разочароващ от Плевнелиев. Румен Радев няма образ на обединител на нацията, настоя Беновска.

Велизар Енчев не се съгласи с тезата ѝ и акцентира, че е време Радев да каже имената, които съгласно него са в сенчестото обграждане на премиера Борисов.

Двамата разясниха и горещата тематика със договорката за ЧЕЗ, за която към момента няма утвърждение от антимонополната комисия. Енчев попита " от кое място са милионите на Гинка Върбакова ", чиято компания " Инерком " изиска да закупи сдружението. На собствен ред Беновска сподели, че чувствителни браншове като " Енергетиката " би трябвало да бъдат държавно субсидирани и следени.

Тя подчертава на вчерашната среща в Страсбург и речта на френския президент Еманюел Макрон. Беновска акцентира, че Европейски Съюз е решил да вдигне ембаргото за причислява и е дал зелена светлина за договаряния с Албания и Македония.

" Геополитиката на Европейския съюз ще се промени. Това за положително или за неприятно е? Откъде-накъде Макрон си разреши да изстрелва ракети в Сирия като член на Европейски Съюз ", разяснява тя.

Според Велизар Енчев с речта си френският президент е споделил на Борисов, че няма да му разрешат да вкара страни от Западните Балканите в Европейски Съюз преди самите те да му разрешат.

" Борисов пробва да сплоти Балканите, това е реалност ", заключи Беновска.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР