Брунело Кучинели © Георги Кожухаров Италианският моден магнат Брунело Кучинели,

...
Брунело Кучинели © Георги Кожухаров Италианският моден магнат Брунело Кучинели,
Коментари Харесай

Брунело Кучинели продава акции за 100 млн. евро от модната си къща с благотворителна цел

Брунело Кучинели

© Георги Кожухаров Италианският фешън магнат Брунело Кучинели, който е основател на едноименната фешън къща (итал. Brunello Cucinelli), е набрал към 100 млн. евро финансиране за фамилната си благотворителна организация посредством продажбата на 6% от акциите на компанията си на институционални вложители. Стъпката е част от напъните на бизнесмена за подкрепяне на така наречен " филантропичен капитализъм ", написа Financial Times.

Пред изданието милиардерът споделя, че дружно със фамилията му ще останат мажоритарни притежатели на учредената от него преди 40 години фешън къща. Чрез продажбата на част от книжата обаче задачата му е била да набере средства за реализирането на план за възобновяване на локалната общественост, който е желал да осъществя през целия си живот. По думите на 64-годишния Кучинели, детството му като наследник на служащ е асъдействало за дългогодишното му покровителство за усточивия бизнес.

Купувачи на акциите са най-вече неназовани американски фондове. След договорката 51% от Brunello Cucinelli остават в основателя на компанията, брачната половинка му Федерика и двете им дъщери Камила и Каролина. Сред огромните акционери в сдружението са и американските капиталови компании Fidelity Investments и OppenheimerFunds, които държат надлежно 10% и 5%

Преди излизането си на борсата през 2011 година Brunello Cucinelli вложи 20% от облагите си в фамилната фондация. Кучинели обаче показва, че не споделя мнението, че финансовият резултат на обществено сдружение би трябвало да се употребява за филантропски действия, отбелязва FT. Той добавя, че посредством продажбата на акциите е желал да раздели фамилните филантропски действия от бизнеса в дълготраен проект.

" Ако сте вложител в Далас, бихте ли били удовлетворени, в случай че аз вложих във възобновяване на спектакъл в Перуджа? Може би ще смятате, че би трябвало да възвръщам спектакъл в Далас. По този метод [компанията] има своето лично бъдеще, а фондацията, която е моя, също има своето лично бъдеще ", споделя стилният магнат.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР