Броят на заразените с грип по света през тази година

...
Броят на заразените с грип по света през тази година
Коментари Харесай

Коронавирусът уби и...грипа! 98% по-малко грип през 2020 година

Броят на инфектираните с грип по света през тази година е понижен с 98% спрямо предходната, написа белградският всекидневник „ Вечерне новости “.

Въпреки че няма всеобщо тестване за грип, както за ковид, Световната здравна организация показва, че данните по света демонстрират фрапантен спад на случаите на тази остаряла болест в света, написа Питър Андрюс, генетик и теоретичен публицист, в авторски текст за RT.

Като образец той показва Австралия, където от юли, когато страната влиза в пика на грипния сезон, е регистриран единствено един случай. Подобна е обстановката в доста страни, където грипът е липсващ изцяло в Южното полукълбо, макар че беше сезонът му, съобщи Dariknews.

Андрюс твърди, че има три благоприятни условия за какво това е по този начин.

„ Първата е, че грипът е липсващ, тъй като лекарите и учените погрешно класифицират други респираторни болести като Covid-19. В момента обаче сходна доктрина се третира сходно на тази за плоската Земя “, декларира той.

Втората е, че Covid е „ задушил “ грипа.

„ Изглежда, че не можете да боледувате от два вируса по едно и също време. Неотдавнашно изследване на университета в Йейл показва, че от 13 000 пациенти, лекувани от респираторни болести, никой не е имал по едно и също време вирус, причиняващ простуда и грип. Дори е открито, че белодробната тъкан, която е била изложена на вируси, причиняващи настинки, е устойчива на грипния вирус “, написа Андрюс.

Учените се опълчват на тази доктрина, споделя Андрюс, защото повече от една пета от популацията не е било изложено на Covid, тъй че всички останали могат да бъдат подобаващи да се заразят с грип.

„ Въпреки това, в случай че те бъркат и в случай че Covid е доста по-широко публикуван, в сравнение с се счита, „ задушаването “ на вируса е подобаваща доктрина, за какво няма грип. Въпреки че остава въпросът за какво вирусът на SARS CoV-2 „ надви “ над грипния вирус “, написа този генетик и публицист.

„ Третата опция е обяснението, което дават учените, че ограниченията, въведени заради пандемията от ковид, като носене на маски, физическо разграничаване и карантина, също предотвратяват грипа. Тогава обаче остава въпросът - за какво тези ограничения работят толкоз добре против грипа, а коронавирусът се популяризира с голяма скорост “, споделя Андрюс.

Той прибавя, че последователите на тази доктрина имат пояснение, че хората с Covid са по-заразни от тези с грип, защото короната има по-дълъг инкубационен интервал и един човек, инфектиран с нея, може да болести повече хора, в сравнение с човек, който има грип.

„ Дори всичко това да е правилно, въпросът остава без отговор за какво грипът е съвсем изцяло липсващ “, споделя Андрюс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР