Броят на загиналите в резултат на земетресението в Турция нарасна

...
Броят на загиналите в резултат на земетресението в Турция нарасна
Коментари Харесай

Шест души остават под развалините след земетресението в Турция

Броят на починалите вследствие на земетресението в Турция набъбна до 35 души, предава ТАСС, като се базира на информация на вестник Turkiye.По-рано беше обявено за 33 жертви и 1607 потърпевши. По информация на телевизионния канал NTV, спасителите са съумели да извадят извод руините още трима души, оповестява Фокус.

Държавният глава Румен Радев показва съболезнования на своя турски сътрудник президента Реджеп Тайип Ердоган във връзка земетресението в Източна Турция, при което починаха доста хора и бяха породени огромни материални вреди. Това оповестиха от Прессекретариата на президента .

„ В този сложен миг България е съпричастна с нещастието на своите съседи и е подготвена да окаже поддръжка за превъзмогване на последствията от земетресението “, е позицията на президента. Президентът Радев показва съболезнования към фамилиите и околните на починалите, както и вяра за бързото възобновяване на потърпевшите при естественото злополучие.

Силно земетресение удари Източна Турция късно вечерта на 24 януари, при което починаха минимум 22 души, повече от 1030 са ранени и здания са разрушени в градовете недалечен от епицентъра на удара, който беше задоволително мощен, с цел да бъде усетен в прилежащи страни, написа турското англоезично издание Hurriyet Daily News .

Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу съобщи, че броят на починалите в резултата на земетресението е повишен до 22 души, а 39 са избавени отдолу под руините. „ Четирима души за починали в град Доганьол, провинция Малатия и 18 души в град Елязъг “, сподели Сойлу по време на конференция в Елязъг. Общо 39 души са избавени отдолу под руините на срутени къщи и здания, добави Сойлу. „ Къщите ни се срутиха…не можем да влезем вътре в тях “, сподели 32-годишен мъж от град Сивридже.

„ Животните ни починаха. Семействата ни се събраха към огън, с цел да прекараме нощта, покрити с одеяла “, сподели той, до момента в който той и негов родственик се опитваха да се стоплят от дребен огън. Медиите в Сирия и Иран оповестиха, че земетресението е усетено и в тези страни. От Ливан оповестиха, че в Бейрут и Триполи също са почувствали труса. Пет здания в Сивридже и 25 в Доганьол са разрушени, съобщи министърът на околната среда и урбанизацията Мурат Курум. Той предизвести жителите да не влизат в постройките.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР