Броят на загиналите в резултат на експлозията, съобщава ереванският портал 24News,

...
Броят на загиналите в резултат на експлозията, съобщава ереванският портал 24News,
Коментари Харесай

Стотици загинали и ранени при експлозията на склада в Нагорни Карабах

Броят на починалите вследствие на детонацията оповестява ереванският портал 24News, като цитира изказване на омбудсмана на Карабах Гагам Степанян.

" Към 22:00 часа броят на доказаните смъртни случаи вследствие на детонацията е 68 (21 жертви са идентифицирани). Броят на потърпевшите е 290 ", сподели Степанян в изказване.

В същото време министърът на опазването на здравето на Армения Анахит Аванесян на брифинг в държавния филантропичен център с ъобщи за гибелта на минимум 125 души. По думите ѝ, останките им са превозени в Армения. " Днес транспортирахме от Нагорни Карабах останките на 125 тела на починалите при детонацията в Нагорни Карабах. Те бяха доставени в съответното звено на центъра за правосъдна медицина, където ще бъдат разпознати. В процеса ще създадем данните станаха обществени ", сподели министърът.

По-късно Министерството на здравеопазването на Армения заяви, че изказването на Аванесян, че 125 тела на починали са били изнесени от Карабах, не е обвързвано с детонацията на газово вместилище край Степанакерт. " Министърът на опазването на здравето Анахит Аванесян разгласи общия брой на останките, превозени от Нагорни Карабах до Армения ", се споделя в изказване на ведомството.

Припомняме, че по-рано беше обявено за 20 починали и 290 ранени. Големият брой ранени се дължи на скупчването на хора наоколо до газовото вместилище, които се опитваха да заминат за Армения в изискванията на изострен дефицит на гориво.
 200 ранени при детонация в Нагорни Карабах
200 ранени при детонация в Нагорни Карабах

Междувременно Армения приема бежанци и се бори с митинги

Експлозията в газово вместилище близо до автомагистралата Степанакерт-Аскеран избухна предходната нощ.

Мащабното разселване на популацията на Карабах усложни напъните за избавяне на стотици ранени.  Тъй като пътищата са задръстени от бягащи цивилни, Азербайджан се съгласи да разреши на арменски лекари да извършат невиждана евакуация по въздух и даде обещание да изпрати лична помощ.

от Нагорни Карабах в Армения към вторник. От население от към 100 000 души.

Това оповестиха от пресслужбата на арменското държавно управление.

7320 от лицата към момента се разпознават , се отбелязва в изказването.

Нагорни Карабах още веднъж притегли интернационалното внимание предходната седмица, когато азербайджанските сили завоюваха 24-часова война, с цел да принудят етническите арменски управляващи в анклава да се предадат.
 Армения посреща хиляди бежанци от Нагорни Карабах
Армения посреща хиляди бежанци от Нагорни Карабах

200 стачкуващи са задържани на митинг против Пашинян
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg