Броят на загиналите след земетресенията в Турция и Сирия расте,

...
Броят на загиналите след земетресенията в Турция и Сирия расте,
Коментари Харесай

Два волейболни отбора и футболист са под отломките след земетресенията в Турция

Броят на починалите след земетресенията в Турция и Сирия пораства, а доста хора не престават да бъдат затрупани под отломките на срутени здания. Сред тях са и десетки спортисти, които са се намирали в регионите, наранени от бедствието.

Турското издание на CNN оповестява, че играчите на мъжкия волейболен тим " Malatya Metropolitan Belediyespo " са затрупани под руините на хотел Kırçuval в град Малатия. Спортистите са отседнали там поради мач в плейофите във втора дивизия на Турската федерация по волейбол (TVF). От фотоси в обществените мрежи се вижда по какъв начин цялият хотел се е срутил в резултат на мощното земетресение.

NOLUR YARDIM

MALATYA / KIRÇUVAL HOTEL

RESUL GÜN VOLEYBOLCU

Dostumuz enkaz altında lütfen yardım edin.Battalgazi, Dabakhane Mah. No:, Turgut Temelli Cad. No:26, 44100 Malatya(kırçuval hotel) adı RESUL GÜN Voleybolcu kendisi
— survey (@Mali030303)
Съобщава се, че трима от играчите са извадени по време на избавителните интервенции. Останалите към момента се търсят.

Друг тим споделя сходна орис - 14 от играчите на женския волейболен тим на Хатай са затрупани под отломките на постройката, в която са били настанени. Те са се намирали в град Антакия, когато земетресението се е случило и все още не могат да бъдат открити.

Президентът на волейболния клуб Мехмет Еркен съобщи, че са създали опити да се свържат с играчите си, само че без резултат.

" Сърцата ни горят. Надяваме се, че нашите сънародници, които са под отломките, ще бъдат изведени допустимо най-скоро. Надявам се, че нашите спортисти ще бъдат открити допустимо най-скоро. Изказвам съболезнования на фамилиите на всички, които изгубиха живота си ", сподели той.

Има информация и за други затрупани спортисти. В град Кахраманмараш се търсят сред 30 и 40 спортисти по битка. Те са се намирали в спортна зала, която се е срутила, след мощното земетресение с магнитуд 7,8 в града.

Сред търсените спортисти е и професионалният футболист от Гана Кристиан Ацу, който в този момент играе за турския клуб от Суперлигата " Хатайспор ". Той евентуално е покрит под отломките дружно с шефа на клуба Танер Савут.

Аку има общо 65 мача като част от националния тим на Гана с вкарани девет гола. В интервала сред 2013 и 2017 година има подписан контракт с " Челси " въпреки да не играе нито един мач за лондонския клуб.

Местните медии оповестиха, че и вратарят на Малатия Ахмет Еюп е липсващ под руините.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР