Броят на загиналите при земетресенията от 6 февруари в Южна

...
Броят на загиналите при земетресенията от 6 февруари в Южна
Коментари Харесай

Жертвите от трусовете в Турция растат - 49 589

Броят на починалите при земетресенията от 6 февруари в Южна Турция набъбна на 49 589, а 18 души са изгубили живота си при последвалите наводнения, като напъните за търсене на още трима души, изчезнали в потопите, не престават, заяви турският вицепрезидент Фуат Октай, представен от турските медии и Българска телеграфна агенция.

Сред починалите при земетресенията има 6807 непознати жители.

Наводненията, породени от проливните дъждове в някои южни окръзи на страната, лишиха живота на 16 души в окръг Шанлъурфа и на двама в Адъяман.

" Съвместно правим нужните дейности за установяване на вредите, породени от земетресението и наводненията ", сподели Октай.

В резултат на смъртоносните трусове хиляди хора останаха без дом. Около 1,9 милиона оживели живеят в 354 палаткови лагери, основани досега, уточни още вицепрезидентът. Отделно са основани 245 лагери с към 108 000 контейнера за живеене.

Към 18 март 345 097 жители от региона на земетресението са подали молби за промяна на местожителството, с цел да гласоподават на изборите на 14 май, съобщи още Октай, като добави, че на 2,3 млн. жители са предоставени услуги за краткотрайно настаняване.

Общо 31 милиарда турски лири (1,6 милиарда долара) са изпратени на засегнатите от земетресението провинции, а над 22 милиарда лири (1,2 милиарда долара) от тази сума са отпуснати от Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД), добави Октай.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР