Броят на загиналите при наводненията в югозападната част на Япония

...
Броят на загиналите при наводненията в югозападната част на Япония
Коментари Харесай

Около 60 загинали при наводненията в Япония

Броят на починалите при наводненията в югозападната част на Япония се усили до 56-ма във вторник, като засегнатите от бедствия региони се разшириха до северния район Кюшу.

Около 1,38 милиона души в района и околните префектури бяха призовани да търсят леговище, оповестяват от министерството на вътрешните работи.

Премиерът Шиндзо Абе предизвести, че има възможност да продължат изобилните превалявания в необятни региони до четвъртък и увери, че държавното управление ще направи всичко допустимо, с цел да се оправи с бедствието.

Повече от 400 000 спасители в Югозападна Япония търсят оживели, откакто рекордните превалявания провокираха свлачища и препълване на реките в събота.
 20 починали при наводненията в Япония
20 починали при наводненията в Япония

Спасителните действия са затруднени

Десетки са изчезнали, а са избавени минимум 800 души.

Близо 3000 семейства в Кумамото и прилежащите му префектури останаха без течаща вода, съобщи министерството на благосъстоянието, до момента в който локалните управляващи транспортират хора, заседнали в планински региони, където телефонът, електричеството и водните услуги са прекратени.

Японската метеорологична организация разгласи, че сходни превалявания в никакъв случай не са били регистрирани в района.

Последното огромно естествено злополучие беше тайфунът Hagibis м иналия октомври, когато починаха 90 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР