Броят на загиналите от наводнения в провинция Квазулу-Натал в югоизточната

...
Броят на загиналите от наводнения в провинция Квазулу-Натал в югоизточната
Коментари Харесай

Най-малко 443 загинали в ЮАР

Броят на починалите от наводнения в провинция Квазулу-Натал в югоизточната част на Република Южна Африка (ЮАР) доближи 443, заяви в неделя ръководителят на локалната власт Сикхле Зикалала.

„ Броят на жертвите сега е 443, други 63 са в неопределеност “, сподели той по време на брифинг, предава БГНЕС. Преди ден управляващите оповестиха за 398 починали. Най-голям брой смъртни случаи (повече от 350) е доказан в общинския квартал, чийто административен център е град Дърбан.

Под въздействие на студени въздушни маси от Антарктида над Южна Африка от 8 април стои циклон. Квазулу-Натал пострада повече от други провинции, където 4000 административни здания и къщи бяха изцяло разрушени, други 13 500 претърпяха съществени вреди. Много пътища и железопътни линии бяха отнесени и разрушени, десетки мостове се сринаха. В доста региони към момента липсва електричество, мобилни връзки и питейна вода. Образованието е спряно в стотици учебни заведения, доста магазини и банкови клонове не работят.



„ Щетите, породени на провинцията от наводненията, надвишиха 10 милиарда ранда (680 милиона долара) “, сподели в неделя Рави Пилайде, началник на отдела за икономическо развиване, туризъм и запазване на околната среда l държавното управление на Квазулу-Натал.

Централните управляващи на Южна Африка освободиха в петък 1 милиард ранда (68 милиона долара) като първи транш от незабавна помощ за провинцията. Останалите средства ще бъдат преведени при установяване на размера на вредите, породени в района.



След двудневна пауза в ЮАР се възобновиха превалявания, които съгласно прогнозите ще продължат до 19 април. В четири провинции е издадено предизвестие поради високата опасност от наводнения. Ръководителят на гражданската отбрана в провинцията Робърт Макензи съобщи в неделя, че всички подразделения под негово командване са във висока бойна подготвеност.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР