Броят на заболелите от грип и остри респираторни заболявания през

...
Броят на заболелите от грип и остри респираторни заболявания през
Коментари Харесай

Здравните власти алармират: Нарастват случаите на грип във Врачанско

Броят на заболелите от грип и остри респираторни болести през предходната седмица е нараснал, научи организация BulNews.
Само в рамките интервала на територията на област Враца са регистрирани 52 нови случая. Според здравните управляващи цифрите към момента не са притеснителни.
Характерно за грипната зараза е неочакваното й появяване с остро начало. Лекарите поучават, в случай че не се усещаме добре, да останем у дома, защото става въпрос за систематична зараза, за която е нужен постелен режим и съответните лекарства.
През миналата седмица общо 26 поданици на област Враца са пипнали заразни вируси, оповестиха от районната здравна ревизия. Нови двама врачани са лепнали хепатит А, а 20 са болни от варицела. Регистриран е и един случай на салмонелоза и един инфектиран с туберкулоза. Установени са и два нови случая на ентероколит.
За интервала 13 – 17 януари здравните управляващи са направили 44 инспекции по настоящ надзор, като е издадено едно наставление за предприемане на хигиенични ограничения. Проверени са 5 лечебни заведения за извънболнична помощ, както и 3 здравни кабинета в детски и образователни заведения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР