Броят на японците, които се доверяват на американската политика, спадна

...
Броят на японците, които се доверяват на американската политика, спадна
Коментари Харесай

Рекордно недоверие към САЩ от страна на японците

Броят на японците, които се доверяват на американската политика, спадна до най-ниското си равнище. Това демонстрират данните от допитване до публичното мнение, извършено по телефона от най-големия японски вестник " Йомиури " и американската социологическа организация Gallup, съобщи БГНЕС.
Едва 30% от интервюираните японски жители са декларирали, че имат вяра на политиката на Съединени американски щати. Това е най-ниското равнище от началото на провеждането на този тип допитвания през 2000 година.
Главната причина за загубата на доверие е натискът, който администрацията на американския президент Доналд Тръмп оказва на Япония по икономическите въпроси, настоявайки Токио да понижи недостига в търговията със Съединени американски щати. 75% от японците са декларирали по този мотив, че считат тази позиция на Вашингтон за голословна.
В същото време 64% от запитаните японци считат, че военният съюз със Съединени американски щати има огромен принос за сигурността в Азиатско-Тихоокеанския район. Това дава отговор на данните от изследванията през предишните години.
Допитването е извършено от 30 ноември до 2 декември. В него са взели участие 1036 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР