Броят на военнослужещите от въоръжените сили на Украйна, загинали по

...
Броят на военнослужещите от въоръжените сили на Украйна, загинали по
Коментари Харесай

Повече от 9000 украински войници загинаха по време на войната, руските са над 50 000

Броят на военнослужещите от въоръжените сили на Украйна, починали по време на пълномащабната война против Руската федерация, възлиза на повече от 9 хиляди души. Това заяви заместник-министърът на защитата Анна Маляр в изявление за канала на Исландия в YouTube.

" Те (руските войски) имат повече от 50 хиляди, а ние преди няколко седмици казахме цифрата към 9 хиляди... в този момент е малко повече, несъмнено. Загуби, които са доста по-малки от тези на врага. Това е индикатор за нашето умеене “, сподели представителят на Министерството на защитата, като добави, че към момента не е допустимо да се изчислят точните загуби, защото не е известно тъкмо какъв брой украински бойци са починали в Мариупол.

Маляр увери, че информацията за хипотетичните стотици хиляди починали украински бойци по време на пълномащабната съветска експанзия не дава отговор на истината. Служителят също по този начин уточни, че Министерството на защитата не може да си разреши постоянно да разгласява информация за загубите на украинските сили за защита, защото врагът може да употребява тази информация.

В същото време заместник-министърът сподели, че в съветското министерство на защитата се случва „ цялостна неразбория “, заради което, с цел да се опълчи на украинската войска, врагът би трябвало да черпи данни от открити източници.

" За нас, за цивилните, не е ясно какво неприятно има в това да приказваме за загуби. Но за военните това е част от тяхната военна технология - броят на починалите е индикатор, с който мерят успеваемостта на технологиите, които са употребявали. Това е известна предвидимост “, сподели Маляр.

Припомняме, че на 22 август главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни съобщи, че загубите на украинските войски тогава възлизат на съвсем 9 хиляди починали бойци.

На 22 юли Володимир Зеленски сподели, че до 30 бойци са убивани на фронта всеки ден, а към 250 са ранени. По-рано министърът на защитата Алексей Резников заяви, че най-сериозните загуби във въоръжените сили на Украйна са били през май, когато са загивали до 100 бойци дневно.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР