Броят на случаите на заразени с коронавирус в Обединеното кралство

...
Броят на случаите на заразени с коронавирус в Обединеното кралство
Коментари Харесай

The Telegraph: Британски учени прогнозират рязък спад на случаите на COVID-19 през зимата

Броят на случаите на инфектирани с ковид в Обединеното кралство ще намалее внезапно през настъпващите зимни месеци даже без въвеждането на ограничавания по така наречен План Б на държавното управление в Лондон, оповестява английският всекидневник The Telegraph, базирайки се на прогнози на специалисти, предава БГНЕС.

Според вестника се чака държавното управление да се откаже от проект Б, който включва наложителното носене на маски на закрито, работа от у дома и въвеждане на паспорти за имунизация, откакто се е срещнало с прогнозите на няколко експертни групи, които плануват понижаване на честотата на заболеваемост в границите на няколко седмици.

По-специално, изследване, извършено от учени от Лондонското учебно заведение по хигиена и тропическа медицина, допуска, че даже и без стягане на рестриктивните мерки, скоростта на заразяване с COVID-19 скоро ще доближи своя връх и ще спадне внезапно през зимата.

Непубликувани изследвания, които са били показани на държавното управление на Обединеното кралство, също демонстрират иден спад в % на заболеваемост. Очаква се броят на инфекциите да спадне до към 5000 дневно до Коледа.

Според члена на Научната консултативна група за изключителни обстановки (SAGE), която е натоварена да дава препоръки на държавното управление за битката с ковид, и представител на Научната група за моделиране на пандемичен грип (SPI-M), Джон Едмъндс, техният модел демонстрира, че спадът на заболеваемостта ще настъпи през есента.

„ Моделът обаче също по този начин допуска, че ново нарастване на заболеваемостта може да стартира напролет заради композиция от отслабен имунитет и увеличение на броя на контактите “, предизвести специалистът.

Голяма част от актуалната вълна от ковид в Обединеното кралство се дължи на високите равнища на заболеваемост измежду децата, напомня The Telegraph. Въпреки това здравните съветници на английското държавно управление чакат, че детската заболеваемост скоро ще намалее заради покачвания имунитет от имунизации.

Все по-често обаче се чуват апели за въвеждане на проект Б, защото предходната седмица бяха регистрирани над 50 хиляди случая на зараза дневно, а броят на хоспитализациите набъбна до над 1000 дневно.

Секретарят по имунизациите Маги Троуп обаче означи, че План А „ работи “, добавяйки, че страната „ е там, където би трябвало да бъде “. В неделя, когато броят на откритите случаи на ковид падна под 40 хиляди за първи път от 12 дни, а броят на смъртните понижа до 72, министърът на финансите Риши Сунак изключи опцията за налагане на спомагателни ограничавания.

„ Ние следим обстановката, само че сега данните не демонстрират, че би трябвало неотложно да преминем към проект Б “, сподели политикът в изявление за английска телевизия.

Според професорът по медицина Пол Хънтър „ държавното управление прави вярното “, тъй като План Б няма да предотврати ново огнище на ковид, а единствено ще отсрочи появяването му, което не е толкоз значимо, в случай че по Коледа в Обединеното кралство се чака да има минимален брой случаи от края на май-началото на юни.

„ Ако е по този начин, тогава въпросът дали би трябвало да въведем нови ограничавания е без значение. Не би трябвало и държавното управление постъпва вярно. В последна сметка COVID-19 ще се трансформира в друга постоянно срещана причина за елементарна простуда. След като сте били имунизирани и сте били заболели няколко пъти, заболяването съвсем постоянно ще бъде асимптоматична или със признаци, сходни на простуда “, цитира Хънтър The Telegraph.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР