Броят на руските военнослужещи, дислоцирани на територията на Беларус, e намалял

...
Броят на руските военнослужещи, дислоцирани на територията на Беларус, e намалял
Коментари Харесай

Украйна вижда намаляване на руските войски в Беларус

Броят на съветските военнослужещи, дислоцирани на територията на Беларус,  e намалял до към 4000 души.

Това сподели Андрий Демченко, представител на Държавната гранична работа на Украйна, предава Укринформ.

" В момента, по наши данни, на територията на Беларус остават малко повече от 4000 съветски военнослужещи, само че те вземат участие главно или в взаимни учения, или в образование, което тече в Беларус. Този брой е по-малък от преди. Русия реалокира подразделенията, приключили образование, от територията на Беларус на своя територия за по-нататъшно разполагане, в това число на изток от страната ни, където се водят пълномащабни бойни дейности ", сподели представителят на националния телетон.
 Украйна: Кремъл направи от Беларус нуклеарен пленник
Украйна: Кремъл направи от Беларус нуклеарен пленник

Оценката на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна

По-рано представителят акцентира, че инженерните работи за подсилване на граничната линия не престават, с цел да се предотврати нахлуването и да се даде опция на отбранителните сили на Украйна да отхвърлен вражеските офанзиви. Следователно 2-километрова сухопътна линия по продължение на цялата граница с Беларус и Русия, без значение от правата на благосъстоятелност, ще бъде следена от Държавната гранична работа за подсилване на защитната линия и подготовка за вероятно нахлуване.

Говорителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби сподели на 21 март, че Русия евентуално ще направи нов опит за офанзива и идващите седмици ще бъдат сериозни за Украйна.

Припомняме, че съветският президент Владимир Путин разгласи желание за разполагане на тактически нуклеарни оръжия в Беларус. 

Очаквано, Киев осъди това желание. 

Кремъл взе Беларус за нуклеарен пленник. Това декларира в туит секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов. 
 Путин разполага нуклеарни оръжия в Беларус
Путин разполага нуклеарни оръжия в Беларус

Не било нарушаване на Договора за неразпространение на нуклеарното оръжие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР