Броят на руските туристи в България намалява за трета поредна

...
Броят на руските туристи в България намалява за трета поредна
Коментари Харесай

Трета поредна година броят на руските туристи у нас намалява

Броят на съветските туристи в България понижава за трета поредна година, предава осведомителната организация Regnum.
Според съветската гранична работа от януари 2019 година насам руснаците са създали 309,1 хиляди туристически пътувания до България, което е с 12% по-малко спрямо предходната година.
През 2015 година България беше петата страна по известност измежду съветските туристи, само че през актуалната година падна на 12-то място. Експертите в сектора считат, че това се дължи на обстоятелството, че сезон 2019 година беше извънредно слаб заради редица фактори. Първо, високата цена на еврото през зимата направи пътуванията до България по-малко налични. За сметка на това курса на турската лира „ издърпа “ част от туристическия поток, съобщи организация Фокус.
Агенцията акцентира, че обстановката се е влошила още повече през лятото, когато туристи от Русия са решили да прекарат ваканцията си в България, виждайки нови преференциални предложения от туроператори. Те обаче не съумяха да се възползват от предложенията, тъй като заради песимистичните прогнози за сезона туристическите компании усъвършенстваха разноските си и смъкнаха офертите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР