Броят на регистрираните заболявания от остри респираторни инфекции е типичен

...
Броят на регистрираните заболявания от остри респираторни инфекции е типичен
Коментари Харесай

Мира Кожухарова е умерен оптимист за пандемията у нас

" Броят на записаните болести от остри респираторни инфекции е характерен за сезона. Към момента у нас грип няма , а епидемията обичайно е при започване на годината - януари и февруари. Това съобщи епидемиологът проф. Мира Кожухарова в студиото на Нова телевизия.

, от вида вариант, който протича с по-тежка клинична картина при по-възрастните хора. Кожухарова подсети за , която е годна у нас - ваксини има при персоналните лекари. Интересът от противогрипната ваксина у нас обаче остава доста слаб .

Не е късно в този момент да се направи имунизацията, увери Кожухарова и прикани да се възползваме от това, че няма регистриран грип към момента у нас.
 Прогнозират тежък грипен сезон
Прогнозират тежък грипен сезон

От Министерство на здравеопазването предизвестяват

По отношение на Коронавирус обстановката има леки учредения за сдържан оптимизъм , следи се внезапен спад на заболелите към този момент седмици. " Въпросът е дали ще успеем да спаднем до доста ниски равнища и какъв брой време ще успеем да ги задържим ", уточни Кожухарова. Тя не изключва опция наклонността да се обърне и още веднъж броят на заболелите да тръгне още веднъж нагоре.

Броят на заболелите в болница и коефициентът на смъртност - това са главните индикатори, които се наблюдават. Мира Кожухарова е уверена, че тази вълна в никакъв случай не достигнала равнищата на предходната, като отражение върху това има и самата имунизация против ковид, колкото и малко да е ваксиналното покритие в България .

На въпрос дали се обмисля и в България да отпадне опцията за достъп с тестване, Кожухарова удостовери, че се обмисля и се следи какви ограничения се взимат в Европа.

" При въвеждане на се усили внезапно тестването, само че това не е позволение, защото здравия през днешния ден, може да е болен след месец. Така че имунизацията е разрешението ", уточни Кожухарова. Тя не отговори ясно дали въпреки всичко у нас ще се вкара за групи и специалности. Кожухарова обаче е уверена, че при вероятността да би трябвало да се тестват три пъти седмично, и тези медицински служащи, които не са се ваксинирали, ще го създадат.
 Радостина Александрова: Без непотребна суматоха от новия вид на COVID-19
Радостина Александрова: Без непотребна суматоха от новия вид на COVID-19

COVID-19 хлопа на всяка врата, с цел да се види къде ще му бъде отворено
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР