Броят на работещите на или над 70-годишна възраст във Великобритания

...
Броят на работещите на или над 70-годишна възраст във Великобритания
Коментари Харесай

Работещите над 70 години на Острова са се увеличили повече от два пъти за десетилетие

Броят на работещите на или над 70-годишна възраст във Англия е повишен повече от два пъти за 10 години, като към този момент е стигнал до половин милион души.

Това значи, че един на всеки дванайсет души на 70 години или повече работи. В съпоставяне преди 10 години работещите в тази възрастова група са били в съответствие един на всеки 22-ма души, написа BBC.

Това излиза наяве от изследване на уеб страницата за намиране на работа Rest Less.

Според проучването дните, в които хората са спирали да работят, щом натрупат стаж за пенсия, са в предишното. Днес множеството от работещите не могат просто да спрат внезапно с трудовите си привички и да не вършат нищо.

В Обединеното кралство мъжете и дамите могат да се пенсионират, когато навършат 65 години. Планът е тази възраст да се повиши на 66 години от октомври 2020 година и да стигне до 67 през 2028 година.

Хората, работили дълго, които са взели присъединяване в проучването споделят, че е малко евентуално да не работят, откакто са го правили на цялостно работно време в продължение на години. Затова те търсят почасова претовареност.

Невинаги обаче тези, които желаят да продължат да работят, могат да го създадат. Някои работодатели не поддържат задоволително възрастните чиновници. Те отхвърлят да предложат по-гъвкаво работно време и благоприятни условия за преквалификация.

Според специалисти това е несвоевременно от страна на работодателите, защото по този начин английският бизнес губи уменията и опита на по-възрастните служащи. Те настояват още, че увеличението на дълголетието би трябвало да е знак за фирмите да създадат повече, с цел да насърчат възрастните хора да работят по-дълго.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР