Броят на потвърдените случаи на инфекция с коронавирус в Русия

...
Броят на потвърдените случаи на инфекция с коронавирус в Русия
Коментари Харесай

Русия продължава с covid антирекордите - 40 251 новозаразени за ден

Броят на доказаните случаи на зараза с ковид в Русия се е нараснал с 40 251 за ден , което е нов най-много от началото на епидемията, съгласно данни, оповестени в събота от федералния действен щаб за битка с инфекцията, оповестява ТАСС.

В релативно изражение растежът на случаите е 0,48%. Общо от началото на епидемията, съгласно централата, са инфектирани 8 472 797 души. По-специално, в Санкт Петербург са открити 3578 инфектирани дневно, в Московска област - 2 680, в Самарска област - 1 405, в Нижни Новгородска област - 815, във Воронежска област - 787.

Броят на по този начин наречените дейни случаи , т.е. пациентите, подложени на лекуване сега, за първи път надвиши 900 хил . От данните на централата следва, че в този момент в Русия са заболели 903 993 души.

С 28 909 дневно се е нараснал броят на излекуващите се от ковид. Общо към този момент са излекувани 7 331 424 души. Делът на изписаните пациенти, съгласно централата, остава 86,5% от общия брой на инфектираните.

По-специално, 3088 пациенти са изписани дневно след възобновяване в Московска област, 2604 - в Санкт Петербург, 823 - в Република Крим, 822 - в Самарска област, 662 - в Башкирия.
 Нямат край черните COVID-19 върхове в Русия
Нямат край черните COVID-19 върхове в Русия

Вече над 236 000 публично умряли от началото на епидемията

Броят на смъртните случаи от ковид за ден е 1160 против 1163 предния ден до 237 380. Коефициентът на условна смъртност от болестта (окончателното може да се дефинира едвам след края на епидемията) остава 2,8%, следва от данните на централата.

По-специално, 76 смъртни случая са регистрирани дневно в Санкт Петербург, 43 в Краснодарския край, 39 в Московска област, 36 в Башкирия, 34 в Ростовска област.

Броят на инфектираните с ковид в Москва се е нараснал със 7267 за ден против 7511 ден преди този момент. Общо от началото на епидемията са открити 1 809 788 инфектирани.

В релативно изражение нарастването е 0,4%. Броят на смъртните случаи в Москва се е нараснал с 97 дневно. Общо 31 248 души са починали. На ден след оздравяването са изписани 5 506 пациенти, за цялото време са излекувани 1 588 697. В момента 189 843 души не престават лекуването в столицата.

Разпространението на коронавирусната зараза в Русия в събота се е нараснало до 1.06 , съгласно изчисленията на ТАСС въз основа на данни от Федералния действен щаб.

Индикаторът е под 1 единствено в един от десетте района с максимален брой инфектирани - в Московска, където падна до 0,89, което е най-ниското равнище от 12 септември.

В Ростовска област индикаторът е 1,03, във Воронежска и Нижни Новгородска област - 1,04, в Иркутска област - 1,06, в Москва и Свердловска област - 1,08, в Санкт Петербург - 1,09, в Красноярска област - 1,13. В Самарска област, макар идващите върхове в броя на случаите, коефициентът продължава да понижава и в събота падна до 1,2.
 Русия предизвестява: С толкоз ниска имунизация е невероятно да се управлява COVID-19
Русия предизвестява: С толкоз ниска имунизация е невероятно да се управлява COVID-19

Ниските равнища на имунизация провокират чести разновидности - в неимунизираните

Развитието на тежка форма на covid с огромно засягане на белите дробове може да настъпи 3-5 дни след появяването на първите признаци . Протичането на болестта зависи от доста фактори, в това число хронични болести и положението на човешката имунна система, разяснява пред ТАСС пулмологът, работещ в алената зона, Алексей Никишенков.

" Средно, в най-лошия случай, скоростта на градация на болестта може да бъде от три до пет дни , което значи, че от момента, в който първите признаци на висока температура се появят в границите на три до пет дни, това може да докара до тежко увреждане на белите дробове. Това се дължи на появяването на нови варианти , в това число индийския делта вариант и като цяло от реакцията на индивида, който се е заразил: от положението на имунната му система, от хроничните болести, които има. Например затлъстяването, захарният диабет и старостта е най-лошата композиция за коронавирусна зараза ", сподели той.

Лекарят по инфекциозни заболявания Николай Малишев се съгласи с неговото мнение. Експертът означи, че сега тежкото протичане на коронавирусната зараза се развива по-бързо, в сравнение с при започване на пандемията . " Само за няколко дни. Сега тежкото протичане се развива доста по-бързо, в сравнение с при започване на пандемията: първо, по-агресивно и второ, към момента зависи от дозата на вируса, която индивидът получава , а също и от има ли отбрана или няма, имунизиран или неимунизиран . Ваксинираните на процедура нямат тежко протичане на болестта ", акцентира Малишев.

Според Никишенков при извънредно тежки форми на covid, когато медикаментозното лекуване и изкуствената вентилация на белите дробове към този момент не оказват помощ , а равнището на О2 в кръвта остава ниско, се употребява екстракорпорална мембранна оксигенация (ECMO). " Това се случва при извънредно тежки форми на протичане, когато към този момент е настъпил така наречен синдром на изострен респираторен дистрес, тотална позиция на белите дробове и жестоко казано белите дробове въобще не дишат, тогава се употребява тази техника. "

" Процентът на оцеляване при потребление на този уред е надлежно дребен, защото курсът към този момент е извънредно сложен, т.е. това е последният опит да се помогне с нещо, когато всички други благоприятни условия са изчерпани. Кръвта минава през апарата и се насища с О2. "

Той означи, че ECMO е по-ефективна при хора на възраст под 60 години. " Колкото по-млад е тялото, толкоз повече запаси има, с цел да оцелее , когато се употребява тази техника ", обобщава специалистът.
 Русия наложи наложителна имунизация за обособени категории лица
Русия наложи наложителна имунизация за обособени категории лица

След като се регистрират рекорден брой умряли и инфектирани с COVID-19

Около 50% от общия брой деца, инфектирани с ковид, носят заболяването в асимптоматична форма , разяснява съветският министър на опазването на здравето Михаил Мурашко в събота.

" Според здравната статистика 50% от децата са безсимптомни с ковид ", сподели Мурашко.

Главният доктор на детската болница във Владимирска област Светлана Макарова, към 2 хиляди деца са инфектирани с ковид в района - 13% от общия брой пациенти с ковид . " Заболеваемостта от ковид може да варира: през вчерашния ден имаше 156 позитивни деца, през днешния ден одобрявам 175 позитивни деца, има необятен диапазон ", добави Макарова.

При посещаване на детската районна клинична болница министърът на опазването на здравето на Русия също по този начин инструктира да се сътвори имунизация против ковид за дами , чиято бременност доближава 22 седмици , да се образува и изпрати в района екип от педиатрични експерти от федерални клиники, които да дават здравна помощ и грижи за бебета с covid на механична вентилация.

От началото на пандемията във Владимирска област са регистрирани 62 486 случая на болестта, в това число 321 през последните 24 часа. 52 482 души са се възстановили, 2 222 са умряли. Първият стадий на имунизация е приключен от 361 221 поданици на района, вторият - от 338 067. Нивото на групов имунитет е 34,6%.
 Русия възобновява и ускорява рекламната си акция за имунизация и социална информация Обновена
Русия възобновява и ускорява рекламната си акция за имунизация и социална информация

Неофициално Кремъл се оплаква от бавния ритъм на имунизации, само че Песков отхвърли и разгласи, че темпът се е подобрил
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР